Boli

#taieturi #intepaturi #piele #par

7 remedii pentru afectiuni de sezon

Vara este sezonul alergiilor, al iritatiilor si al arsurilor solare, asa ca trebuie sa acorzi atentie maxima pielii. Totusi, uneori, oricat de atent ai fi, nu te poti lupta cu natura si nu poti preveni toate lucrurile neplacute, asa ca nu iti mai ramane decat sa le tratezi.


Iata 7 tratamente pentru probleme comune aparute vara:


Piele arsa de soare


Daca ai adormit la soare sau pielea ta alba nu a suportat razele puternice si s-a inrosit foarte tare, otetul este solutia problemei tale. Acesta contine acid acetic (unul din componentele aspirinei) indeparteaza durerea provocata de arsurile solare, mancarimile si inflamatia.


Adauga intr-un tub cu pulverizator putin otet (simplu sau de mere) si aplica-l pe pielea arsa. Daca nu ai la indemana un tub cu pulverizator, imbiba un servetel in otet de mere si aseaza-l pe piele.


Acest tratament te va racori instantaneu si va reduce foarte mult durerea si iritatia.


Iritatii provocate de caldura


Daca bicarbonatul este bun la aproape orice, de ce nu ar fi potrivit si pentru iritatiile provocate de caldura? Adauga in jumatate de litru de apa, un plic cu bicarbonat de sodiu, amesteca solutia cu ajutorul unei spatule si adauga lichidul intr-un tub cu pulverizator. Apoi imprastie tratamentul pe pielea iritata.


O alta solutie este sa aplici praful de bicarbonat direct pe piele sau sa adaugi in apa din cada 5 plicuri cu praf si sa te afunzi in aceasta pentru 10 minute.


Bicarbonatul este recomandat si pentru prevenirea altor iritatii, asa ca dupa fiecare dus, iti poti pudra pielea cu un strat invizibil de praf.


Basici


Daca transpiratia, soarele sau incaltamintea prea stransa ti-au provocat basici la nivelul pielii, ar fi bine sa ai la indemana o frunza de aloe vera .


Spala bine zona cu apa si sapun, iar apoi striveste o bucata de frunza de aloe vera si aplica zeama si bucatile de frunza direct pe pielea afectata.


Urechea inotatorului


Urechea inotatorului este o infectie frecventa la persoanele care inoata in bazine sau lacuri si se manifesta prin dezvoltarea bacteriilor si a infectiilor din cauza apei blocate in interiorul canalului auditiv.


In prima instanta este indicat sa iei un analgezic, iar pentru durerea de la nivelul urechii, dar si pentru senzatia de mancarime , striveste un catel de usturoi, infasoara-l intr-o bucata de tifon si introdu-l in ureche. Eventual, pentru ca efectul sa fie mai puternic, incearca sa il incalzesti timp de un minut in cuptorul cu microunde.


Usturoiul are proprietati antibacteriene si este utilizat ca ingredient de baza in solutiile pentru afectiunile urechii, asa ca foloseste-l cu incredere.


Intepaturile de insecte


In loc sa iti scarpini pielea pana devine rosie si dureroasa atunci cand esti intepat de o insecta, aplica mai degraba o picatura de ulei de menta. Acesta are efect racoritor si grabeste vindecarea pielii. De asemenea, daca ai la indemana pasta de dinti pe baza de menta, maseaza pielea cu o picatura din acest produs.


Taieturi si rani deschise


Daca te-ai taiat sau te-ai zgariat intr-un mod superficial, dar totusi suficient pentru ca sangerarea sa fie posibila, poti utiliza mierea pentru a dezinfecta zona. Mierea are proprietati antibacteriene si este extrem de benefica pielii tale.
Adauga un strat generos de miere pe rana si aplica un bandaj timp de o ora.


Par ars de soare


Dupa o zi petrecuta sub razele fierbinti ale soarelui, in combinatie cu un vant nabadaios si apa sarata din mare sau plina de clor (de la piscina), parul tau se poate declara invins. Acesta nu mai straluceste, este imbacsit si foarte aspru. Atunci este clar momentul sa actionezi.


De data aceasta, salvarea parului consta in aplicarea unei masti pe baza de avocado. Acest fruct ofera vitalitatea, stralucirea si supletea parului tau si, in acelasi timp, ii va da o doza puternica de proteine si il va intari instantaneu.
Curata de coaja un avocado, zdrobeste fructul  si amesteca rezultatul cu ulei de masline. Umezeste-ti parul si aplica masca rezultata pentru aproximativ jumatate de ora (sau chiar mai mult daca ai rabdarea necesara).


La final, samponeaza parul si clateste-l cu apa calduta (nu fierbinte).

Sursa foto : timeinc.net


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare