Boli

#boli piele #probleme piele #boli #piele #doctor

7 probleme ale pielii care trebuie sa te trimita la medic

Pielea este cel mai mare organ si o oglinda in care se reflecta adevarata stare de sanatate a unei persoane. Toate organele din corp au legatura intre ele si tot ceea ce se petrece in organism afecteaza pielea, si invers. In multe cazuri, un doctor nu are nevoie de apartura speciala si nici de analize amanuntite pentru a-si da seama care sunt afectiunile cu care se confrunta pacientul din fata sa. Exista cateva semne care apar pe piele si care pot indica afectiuni grave. Iata cum le recunosti pentru a sti cand este este cazul sa mergi la doctor.

Acnee severa

Acneea in cazul adultilor este un lucru obisnuit, contrar asteptarilor, insa atunci cand eruptiile sunt ceva nou, trebuie sa iei masuri. Aceasta schimbare la nivelul pielii poate fi semnul unei afectiuni grave, cum ar fi aparitia sindromului ovarelor polichistice, un dezechilibru hormonal care afecteaza 10 milioane de femei din intreaga lume.

Roseata

Petele rosii aparute pe piele pot fi o reactie alergica la detergentul de rufe sau la anumite materiale pe care le-ai purtat. Astfel de pete rosii pot fi si din cauza muscaturii de capusa. Cinci tipuri diferite de boli cauzate de capuse se manifesta prin roseata la nivelul pielii.

Pete rosii cu aspect ciudat

Atunci cand incepi tratamentul cu un medicament nou este posibil sa apara anumite reactii alergice. O problema grava este un tip de alergie numit „reactie la medicamente cu eozinofilie si simptome sistemice”, o afectiune care poate pune viata in pericol, marcata de o eruptie cutanata si o inflamatie a ficatului, inimii si plamanilor.

Mancarimi ale pielii

Atunci cand ai pielea uscata, in perioada sezonului rece, este posibil sa te confrunti destul de des cu mancarimi cutanate. Insa atunci cand o crema suficient de hidratanta nu isi face efectul, este posibil sa fie vorba de o problema a pielii care poate fi semnul unei afectiuni grave. Mancarimile pot fi provocate de anumite tipuri de cancere, precum leucemia, sau de boli ale ficatului sau ale rinichilor.

Umflaturii rosii sub piele

Desi nu pare, exista o legatura puternica intre intestine si piele. Afectiuni precum boala inflamatorie a intestinului poate afecta uneori si pielea. Noduli rosii si durerosi pot aparea pe picioare, acestia simtindu-se adanc pe suprafata pielii.

Transpiratia in exces

Transpiratia in exces poate fi un semn al tiroidei superactive. In cazul persoanelor care sufera de hipertiroidie, metabolismul este revigorat si se manifesta prin transpiratie si senzatia de cald.

Gambe uflate si rosii

Cand cineva sufera de insuficienta cardiaca, inima slabita se lupta sa tina sangele in miscare impotriva atractiei gravitationale. Drept urmare, sangele ajunge sa se acumuleaze la nivelul picioarelor.

Cand umflaturi galbene se obseva sub piele, pe picioare, maini, la incheieturi sau chiar la nivelul pleoapelor este un semn ca nivelul colesterolului in organism este prea ridicat. Acestea mai pot indica aparitia diabetului, a pancreatitei si alte afectiuni grave.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare