Boli

#cauze tuse persistenta #motive tuse persistenta #tuse persistenta #tuse #remedii tuse persistenta

7 motive medicale pentru o tuse persistenta

 

 

Daca te confrunti cu o tuse persistenta care nu vrea sa dispara din viata ta zilnica, atunci este bine sa faci anumite investigatii si sa descoperi care pot sa fie cauzele care declanseaza sau care sustin aceasta situatie neplacuta. Iata cateva motive medicale care pot sa explice tusea ta persistenta:

  1. Refluxul gastric

Problemele gastro-intestinale pot sa declanseze o gramada de probleme printre care si faptul ca ceea ce se afla in stomac, continutul, se poate intoarce inapoi in esofag. De cele mai multe ori acest aspect cauzeaza arsuri, insa in unele cazuri se intampla sa ai tuse puternica si respiratie suieratoare. Uneori este o situatie mai grava in perioada anotimpului rece, de aceea sunt multe persoane care tusesc persistent in timpul iernii.

  1. Alergii care s-au agravat

Alergiile au o multitudine de simptome, iar unele dintre ele se pot inmulti, mai ale sin perioadele in care alergenii sunt in toi, precum primavara si toamna. Trebuie mers la doctor imediat cum tusea se agraveaza, pentru ca poate sa fie necesara schimbarea medicatiei pentru alergiile de sezon.

  1. Doua infectii

Cineva care tuseste si stranuta, care are nasul infundat sau care curge are probabil o raceala sau a luat un virus care nu il ajuta. Insa daca simptomele se inmultesc, precum scurgerile de alta culoare din nas, atunci cel mai probabil ca a luat si o bacterie pe langa ceea ce avea anterior. Este necesar sa se faca imediat o vizita medicala pentru a se stabili daca este cazul de antibiotic sau nu.

  1. Tuse dupa un virus

Se poate intampla ca dupa o viroza puternica, organismul sa nu reuseasca sa indeparteze tot ce este necesar. Se pot stoca anumite fluide in organism si corpul poate sa reactioneze cu o tuse persistenta, care are nevoie de atentie si ajutor pentru a fi indepartata. Mersul la medic este recomandat in aceasta situatie.

  1. Blocantii inhibitorilor de angiostensina

Uneorii anumite medicamente pot sa declanseze in corp alte reactii neprevazute si nedorite. De exemplu a lua medicamente de tipul blocantilor de angiostensina, pentru presiune mare a sangelui, pot induce probleme de genul tusei persistente. Uneori tusea apare imediat ce se incepe medicatia, iar alteori dupa cateva luni, iar medicul trebuie sa stie tot istoricul medical personal.

  1. Calitatea aerului

Calitatea aerului respirat poate sa determine tuse persistenta oricui. Atunci cand este vorba despre locurile foarte poluate si cu multe masini, cu fum sau alte probleme ale aerului, tusea poate sa apara. Insa ea poate sa existe si atunci cand este vorba despre un loc de munca plin de mucegai, cu aer conditionat fara filtre schimbate de mult timp sau care are mult praf si mizerie, care este necuratat sau in zone cu probleme. Tusea trebuie sa fie trata, si, in cazul in care este posibil, sa fie schimbat locul in care se sta atat de mult timp.

  1. Probleme cu plamanii

Aproape oricine are artrita reumatoida are si fibroza pulmonara, o boala pulmonara care ataca tesutul plamanilor. Poate sa apara tusea ca efect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare