Boli

#colesterol #longevitate #tensiune arteriala #greutate barbati

7 indicatori ai longevitatii la barbati

Casatoreste-te, incearca sa ai o greutate normala si fii absolvent ai unei institutii de invatamant superior daca vrei sa ai o viata cat mai lunga. Se pare ca acestea sunt doar cateva dintre secretele logevitatii in cazul barbatilor, potrivit unui studiu american.

Cercetarea facuta pe un grup de 6000 de barbati de aproximativ 50 de ani si a avut ca rezultat faptul ca acestia pot ajunge chiar si la 80 de ani in functie de anumiti factori.

Iata cei 7 factori care te ajuta sa traiesti mai mult:

1 Esti casatorit

Viata de familie este mai linistita, mai lipsita de griji si stres. In plus, nu exista acea neliniste pe care ti-o ofera o simpla relatie.

2 Ai o greutate normala

Persoanele supraponderale sunt mai supuse riscului de a face atacuri de cord, spre deosebire de cele care au o greutate normala.

3 Ai presiunea arteriala scazuta

Hipertensiunea arteriala este una dintre cauzele care provoaca 15% din decesele din SUA, conform unui studiu realizat la Universitatea Harvard . Pentru a avea presiunea arteriala scazuta, ar fi bine sa elimini sodiul din alimentatie, sa consumi mai mult potasiu, sa consumi mai multa ciocolata neagra si sa eviti consumul de alcool.

4 Ai studii superioare

Oamenii cu studii superioare au o viata mai longeviva datorita faptului ca au acces la mai multa informatie cu privire la sanatatea lor si la modul in care o poti mentine pe aceasta la un nivel optim.

5 Consumi alcool doar in cantitati moderate sau deloc

Alcoolul distruge neuronii, provoaca leziuni cerebrale ireversibile si leziuni cardiace (insuficienta miocardiaca). In plus, cantitatile mari de alcool se fac responsabile de gastrita cronica, pancreatita si alte afectiuni care iti pot pune viata in pericol.

6 Esti nefumator

Stiai ca la fiecare 8 secunde o persoana moare din cauza fumatului? Tutunul afecteaza plamanii si inima, astfel incat poate duce la probleme grave de sanatate.

7 Nu ai colesterol rau

Colesterolul rau se depune pe vasele sanguine si blocheaza astfel nu doar circulatia optima a sangelui, ci si transportul de oxigen catre inima si creier.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare