Boli

#agravare acnee #acnee

7 greseli care agraveaza acneea

Acneea este o problema care provoaca disconfort, dureri si stima de sine scazuta. Tocmai din aceasta cauza, persoanele care se confrunta cu acnee se afla intr-o continua goana dupa orice fel de remedii-minune.

 

Cel mai probabil, sintagma pe care aceste persoane o cauta cel mai des pe internet este “crema acnee”. Si este de inteles...

Pentru a combate acneea, aceste persoane au un tratament si o rutina de ingrijire a pielii bine puse la punct. Din pacate, insa, acestea pot agrava uneori acneea, daca sunt puse in aplicare incorect.

Optand pentru cele mai cunoscute metode, oamenii tind sa rateze pasii mai simpli care ii pot ajuta de fapt sa-si rezolve problema.

Utilizati produse dure sau abrazive pe pielea predispusa la acnee

Persoanele care au pielea predispusa la acnee folosesc, cel mai probabil, un produs exfoliant de curatare pentru a-si desfunda porii si pentru a reduce eruptiile cauzate de acnee. Insa, fara sa-si dea seama, aceste persoane utilizeaza produse dure si abrazive pe pielea predispusa la acnee, iar acest lucru poate agrava problema.

De aceea, in loc sa folositi un scrub, ar fi mai bine sa optati pentru exfolianti chimici precum alfa-hidroxi acizi (AHA), beta-hidroxi acizi (BHA) sau peeling-urile chimice. Exfoliantii fizici pot indeparta celulele moarte ale pielii, lasand-o neteda, insa, in urma frecarii, pielea deja inflamata se poate irita, ducand la roseata si eruptii.

E important de stiut ca unii exfolianti chimici va pot usca pielea, motiv pentru care este esential sa aplicati o crema hidratanta fara ulei pentru a preveni exfolierea si iritatia.

Folositi tratamente pentru acnee in cantitati prea mari sau prea mici

Tratamentele locale pentru pete sunt medicamente eliberate fara prescriptie care ajuta la eliminarea acneei. Cu toate acestea, aceste produse nu trebuie aplicate doar pe cosul propriu-zis.

Cu toate ca leziunile (cosurile) sunt epicentrul infectiei, celelalte zone ale pielii sunt de asemenea afectate. De aceea, cand aplicati tratamentele pentru pete, aplicati-le si pe zonele din apropierea cosurilor, nu doar pe aceste imperfectiuni.

De asemenea, utilizarea excesiva a medicamentelor pentru acnee, in special a celor care contin peroxid de benzoil si acid salicilic, poate cauza probleme. Aceste produse usuca pielea, lucru care poate declansa o si mai multa productie de uleiuri naturale ale pielii. Iar, cu cat pielea este mai grasa, cu atat riscul ca porii sa se infunde este si mai mare.

Cititi intotdeauna prospectele medicamentelor pentru acnee si incercati sa aflati cat mai multe despre produse. In plus, discutati cu un dermatolog pentru a primi o parere avizata.

Nu folositi crema cu protectie solara sau nu o aplicati in mod adecvat

Este arhicunoscut faptul ca lotiunile de protectie solara sunt aliatele pielii impotriva razelor daunatoare ale soarelui. Si, cu toate ca nu pare evident la inceput, expunerea fara protectie la soare poate inrautati acneea.

Expunerea prea mare la soare poate usca pielea, iar aceasta incepe sa produca si mai mult ulei natural pentru a se proteja de razele ultraviolete. Iar scuamele de piele uscata in combinatie cu uleiul natural si impuritatile provoaca si mai multe eruptii cutanate.

Cu toate acestea, oricat de importanta este protectia solara, nu trebuie sa va opriti la primul produs care va sare in ochi. Alegeti cremele cu protectie solara care nu contin ulei si care nu infunda porii. In plus, cremele trebuie aplicate cu 15 minute inainte de expunerea la soare pentru a avea timp sa se activeze si sa se instaleze in piele.

Obisnuiti sa va stoarceti cosurile

Oricat de tentant ar fi sa pocniti acele puncte albe, in acest fel nu faceti decat sa raspanditi bacteriile daunatoare care provoaca aparitia si mai multor eruptii ulterioare.

In loc sa stoarceti cosurile neplacute, folositi tratamente pentru acnee care vindeca imperfectiunile in mod natural, fara sa lase cicatrici. Incepeti prin a va curata tenul cu un demachiant delicat si aplicati apoi un strat subtire de crema hidratanta pentru a proteja pielea impotriva efectelor de uscare ale medicamentelor.

Nu folositi o tehnica potrivita atunci cand va spalati pe fata

Cu toate ca poate suna ciudat si chiar amuzant, exista o modalitate gresita de a va spala pe fata, mai ales daca aveti pielea predispusa la acnee.

Pentru a va spala corect pe fata, umeziti pielea cu apa calduta si aplicati cu varful degetelor o cantitate mica de demachiant usor. Masati usor tenul pentru a va asigura ca toate ingredientele active au timp suficient sa-si faca efectul. Dupa acest proces, clatiti bine tenul cu apa calduta si folositi un prosop curat pentru a va usca pielea. Incheiati prin a aplica un strat usor de crema hidratanta pe care trebuie s-o masati usor pentru a intra in piele.

Nu folositi crema hidratanta sau folositi una total nepotrivita

Crema hidratanta este esentiala si daca aveti pielea mai grasa. Pentru a preveni aparitia leziunilor si eruptiilor specifice acneei este vital sa va mentineti pielea bine hidratata. De aceea, crema hidratanta trebuie aleasa in functie de tipul pielii.

Persoanele cu pielea predispusa la acnee trebuie sa opteze pentru produsele usoare care hidrateaza si hranesc pielea fara sa infunde porii. Printre optiunile ideale se numara gelurile pe baza de apa, dar si produsele care contin acid hialuronic si dimeticona.

Daca aveti pielea uscata, puteti incerca o crema hidratanta care se absoarbe rapid in piele. Pentru o eficienta maxima, aceste creme ar trebui sa cuprinda ingrediente precum lanolina, ceramide si unt de shea.

Folositi doar servetele demachiante pentru a va curata tenul

Servetelele demachiante sunt extraordinare, intr-adevar! Problema este ca multe femei le folosesc pentru a-si indeparta machiajul fara sa se mai spele pe fata dupa aceea.

In primul rand, servetelele demachiante nu curata de fapt pielea, ci adauga alte substante chimice la murdaria, uleiul, pielea moarta si machiajul care se afla deja pe ten.

In al doilea rand, actiunea de curatare a tenului cu servetele demachiante poate provoca mici inflamatii cutanate. In timp, aceste inflamatii pot provoca imbatranirea timpurie a tenului si aparitia unor eruptii mai frecvente. In plus, unele servetele demachiante pot lasa ulei pe piele, iar acest lucru va poate infunda porii.

Oricat de usor ar fi sa folositi un astfel de servetel pentru a va indeparta machiajul inainte de somn, cu siguranta ar fi indicat sa mai petreceti cateva minute pentru a va spala efectiv pe fata. In acest fel, indepartati machiajul, murdaria, excesul de uleiuri si celulele moarte ale pielii care ar putea provoca sau agrava acneea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare