Boli

#sanatate #alergii # alergii de toamna

6 trucuri pentru a lupta impotriva alergiilor de toamna

Dureri de cap, secretii nazale abundente, nas rosu, mancarimi la ochi, iata cateva simptome ale alergiilor de toamna. In aceasta perioada, persoanele alergice au de suferit din cauza polenului si mucegaiului existent in jur. Afla 6 trucuri pentru a lupta impotriva alergiilor de toamna.

1. Curata curtea de frunze

Daca stai la casa, aduna frunzele cazute deoarece acestea contin apa si bacterii care favorizeaza aparitia mucegaiului. Cand cureti curtea, poarta o masca si da-ti jos salopeta de lucru inainte de a intra in casa.

2. Fereste-te de polen

Ca si primavara, toamna este o perioada dificila pentru persoanele alergice la polen. Copacii si florile cu flori tarzii, de toamna, reprezinta o problema, mai ales ca polenul este purtat de vant pe distante mari. Rinita alergica este provocata de polenul care pluteste in aer. Evita sa iesi din casa cand afara nivelul polenului este ridicat. Daca trebuie sa iesi afara, poarta ochelari pentru protejarea ochilor.

In perioadele cu mult polen in aer, este bine sa-ti petreci cat mai mult timp in casa. Daca trebuie sa calatoresti, nu sta langa o fereastra deschisa in tren sau alt mijloc de transport.

3. Indeparteaza mucegaiul

Pe langa mucegaiul care poate aparea in curte, zonele umede ca beciul, spalatoria sau baia sunt medii propice pentru aparitia acestuia. Cauta scurgeri pe langa tevi si repara-le.

4. Distruge acarienii

Odata cu repornirea caloriferelor in a doua parte a toamnei sau cu aprinderea cuptorului, acarienii din praf se raspandesc in locuinta. Fa curatenie in mod regulat si foloseste aparate performante de absoarbere a prafului. Acarienii din praf cauzeaza inflamatii ale mucoasei nazale si infunda caile respiratorii.

5. Incearca un decongestiv

Un decongestiv reduce congestia nazala in cazul unei alergii. Foloseste decongestivi picaturi sau un spray nazal.

6. Ia antihistaminice

Antihistaminicele trebuie luate pentru a preveni simptomele asociate cu alergia, cum sunt scurgerile nazale, stranutul si durerile de cap. Astfel de substante sunt disponibile sub forma de creme, spray, capsule, tablete, bauturi sau chiar injectii.

Foto: birdandlittlebird.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare