Boli

# tipuri dureri #dureri de stomac #boli #simptome

6 tipuri de dureri de stomac si semnificatia acestora

Oricine experimenteaza diverse tipuri de dureri de stomac, dar, uneori, ele pot sa fie un indicator pentru ceva mai grav. Asadar este bine sa ai grija de semnalele pe care le primesti si sa iei in calcul tot ceea ce simti pentru ca poate sa fie vorba si despre ceva care va necesita vizita rapida la un medic. Iata cateva tipuri de durere de stomac si semnificatia asociata:

 

1. Dureri in zona inferioara a abdomenului

Daca te-ai dus la doctor si te-ai plans de dureri in partea de jos a abdomenului, acompaniate de umflare, balonare, si de o schimbare a rutinei tale normale a mersului la toaleta (constipatie sau diaree), atunci diagnosticul pus poate sa fie de Sindrom de Colon Iritabil. In SUA 12 % din populatie sufera de aceasta problema, majoritatea fiind femei. Daca exista sangerari in zona anusului si scadere in greutatge, atunci nu este vorba despre Sindromul de Colon Iritabil.

 

2. Durere abdominala, crampe si sangerari anale

Aceste tipuri de simptome pot sa indice o Boala Inflamatorie a Intestinului, care poate sa cuprinda si boala Crohn si ulcerul. Este greu sa se faca deosebirea intre acestea. Boala Inflamatorie a Intestinului poate sa aiba si alte simptome, printre care si diaree, scadere in greutate, necesitatea de a trage apa de mai multe ori pentru a putea sa se duca toata mizeria din WC, pietre la rinichi si deficienta de Vitamina D.

 

3. Durere tip arsura in centrul abdomenului

Nu este vorba despre simpla neplacere dupa masa, ci de o arsura puternica, o durere, de obicei insotita si de un gust amar. Acidul reflux este posibil sa fie diagnosticul pentru aceasta situatie si poate sa fie neplacut. Este ceva ce se intampla des, iar in randul americanilor se intalneste la 28% din populatie.

 

4. Discomfort in zona buricului

Daca durerea este asociata si cu dureri in zona umerilor si apare dupa mese copioase cu grasime, atunci diagnisticul poate sa fie de Calculi Biliari. Daca esti femeie de peste 40 de ani si ai avut copii, atunci esti intr-un risc mai ridicat. Aceasta pentru ca are legatura cu estrogenul din timpul sarcinii. Se intampla ca aceste mici pietre sa stea mult timp acolo fara sa fie detectate pentru ca uneori nu sunt dureroase.

 

5. Ulcer: durere puternica in zona abdomenului care se calmeaza de obicei cu medicamente antiacide

Aceastea sunt de obicei cele mai frecvente simptome ale ulcerului, urmand sa fie asociate si cu lipsa apetitului, cu scaderea in greutate si cu balonarea. Se produce datorita deteriorarii mucoasei stomacale, infectarii cu Heliobacter Pylori si de la anumite medicamente ingerate, precum cele cu Ibuprofen.

 

6. Diverticulita: durere brusca in partea stanga jos a abdomenului

Daca incepe o durere brusca, acompaniata de gaze, poate sa fie vorbe despre Diverticulita, care este o inflamatie a unei zone din intestinul mare. Este destul de des intalnita si se intampla de obicei din cauza unei hrane care nu include destul de multe fibre in componenta sa zilnica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului