Boli

#diabet #candidoza #insulina #sete #simptome diabet

6 semne neasteptate care te avertizeaza ca suferi de diabet

Diabetul este o boala endrocrina care apare atunci cand pancreasul nu secreta suficient de multa insulina incat sa tina sub control nivelul zaharului din sange. Deoarece simptomele diabetului, in special ale diabetului de tip 2, nu par a avea vreo legatura cu aceasta boala, putina lume tine cont de ele. Invata sa descifrezi semnele neasteptate ale diabetului, pentru a putea lua masuri rapide.

Diabetul poate trece neobservat o buna perioada de timp daca nu ii sunt intelese simptomele, insa aceasta "tacere" a lui trebuie descoperita cat mai curand. Netratat, diabetul poate provoca atac de cord, accident vascular cerebral si alte complicatii grave.

1. Ai burta, desi greutatea este normala

Atunci cand ai burta, desi greutatea ta este normala in raport cu inaltimea, este posibil sa ai un inceput de diabet de tip 2. De altfel, stratul adipos format pe abdomen este considerat cel mai periculos. Pe langa faptul ca poate dezvalui o activitate deficitara a insulinei, grasimea din jurul taliei poate duce in timp la sufocarea organelor interne si la declansarea bolilor cardiovasculare.

2. Respiratia miroase a dizolvant pentru unghii

Felul in care miroase respiratia poate dezvalui anumite afectiuni de care suferi. De exemplu, daca ai o respiratie care miroase a dizolvant pentru unghii, este posibil sa suferi de diabet. Acest miros apare atunci cand fie tesuturile nu folosesc suficient de multa insulina, fie pancreasul nu produce insulina necesara.

3. Te confrunti frecvent cu candida

Femeile care sufera de diabet se confrunta frecvent si cu infectii cu candida, deoarece nivelul crescut al zaharului in sange si in urina favorizeaza dezvoltarea anormala a ciupercii Candida.

4. Ai o boala parodontala

Depunerea tartrului pe suprafata dintilor, inflamarea gingiei si sangerarile din timpul periajului sunt simptome ale unei boli parodontale, care la randul ei indica prezenta diabetului.

5. Ti-e sete intruna

Setea constanta, parca imposibil de potolit, este un alt semn neasteptat al diabetului, dar in acelasi timp, poti sa ai si o pofta de mancare crescuta. Este indicat sa fii atent la ceea ce mananci si la cat mananci, intrucat te poti ingrasa.

6. Mergi frecvent la baie

Un consum ridicat de apa inseamna si drumuri mai dese la baie, dar asta nu este tot. Din cauza cantitatii insuficiente de insulina, rinichii nu pot filtra glucoza, asa ca iau apa din sange pentru a o dilua si produc mai multa urina decat de obicei.

Sursa foto: eatthis.menshealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare