Boli

#simptome #febra #analize #hiv #dureri musculare #ganglioni umflati

6 semne care iti arata ca ai putea fi infectat cu HIV

Diareea, febra, durerile musculare, umflarea ganglionilor din jurul gatului, toate aceste simptome te duc cu gandul la o banala gripa, insa in unele cazuri ele prevestesc o infectie mult mai grava: HIV, infectia care iti scade sistemul imunitar si corpul tau este expus infectiilor si bolilor de tot felul. Iata 6 semne care iti arata ca ai putea fi infectat cu HIV.

Potrivit health.com, aceste simptome asemanatoare gripei apar in primul stadiu de infectie la 40%-90% dintre persoanele care sunt infectate cu temutul virus, acest stadiu fiind numit sindromul retroviral acut.

1 Febra

Unul dintre primele semne ale infectiei cu HIV este febra usoara, 38 de grade Celsius, insotita de alte stari specifice inceputului de gripa: oboseala, dificultate la inghitire, gat iritat. Specialistii in Imunologie spun ca acum este momentul cand virusul se multiplica in sange, iar sistemul imunitar incearca sa reactioneze.

2 Oboseala

Oboseala apare atat in prima faza, cat si intr-un stadiu mai avansat al infectiei cu HIV. Ea este reactia sistemului imunitar in lupta cu virusul.

3 Dureri musculare si articulare, umflarea ganglionilor limfatici

Sindromul retroviral acut este deseori confundat cu banala gripa ori cu alta infectie virala acuta, precum sifilisul sau hepatita. Asta si pentru ca multe dintre simptome sunt la fel: dureri musculare si articulare, inflamarea ganglionilor. Acestia din urma, fiind parte a sistemului imunitar, se vor umfla la aparitia unei infectii in organism.

4 Dureri in gat si dureri de cap

Daca crezi ca ai fost expus virsusului HIV si experimentezi simptomele de mai sus, impreuna cu dureri de cap si dureri in gat, cel mai bine ar fi sa te duci la o clinica specializata si sa iti faci analizele.

5 Piele iritata

Ca si oboseala, iritatia pielii apare si la inceput, precum si in stadiile mai avansate ale bolii. Ea poate fi localizata in diferite zone ale corpului si, daca nu poate fi explicata si nici tratata usor, este posibil sa fie un alt simptom al infectiei cu HIV.

6 Greata, varsaturi, diaree

La inceput, aproape doua treimi din pacientii infectati cu HIV pot suferi de greata, varsaturi si diaree. Diareea care nu raspunde la tratamentul obisnuit iti poate indica ca ai o problema pentru care ar trebui sa-ti faci testul HIV.


Sursa foto: examiner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului