Boli

#simptome cancer ovarian #cancer ovarian #cancer #ovare

6 semne ale cancerului ovarian pe care le ignori

 

Din pacate semnele cancerului ovarian sunt de multe ori surde si nimeni nu isi da seama ca ele sunt prezente. Anumite simptome specifice pot sa fie confundate cu efecte ale altor boli sau disfunctii temporare, iar corpul nu stie sa indice altfel prezenta unor probleme. Asadar, daca simti neplaceri care dureaza mai mult timp, cea mai buna este o vizita la medicul specialist, care poate sa iti spuna cu siguranta ce se intampla cu tine. Iata cateva semne posibile ale cancerului ovarian pe care le poti ignora:

 

1. Umflarea abdominala

In cazul cancerului tumorile pot sa creasca destul de mult si pot sa aiba lichide crescute in jurul lor, care pot sa determine acest aspect umflat al abdomenului. Daca se intampla ca abdomenul sa creasca, iar fata si mainile sa scada muscular, atunci este bine sa te duci sa faci o vizita medicului tau.

 

2. Schimbari in ceea ce priveste rutina de la toaleta

Este posibil sa observi ca ai anumite schimbari in ceea ce priveste mersul la toaleta. Daca de exemplu ai perioade de modificari precum constipatia urmata de diaree. Se poate ca medicul sa iti spuna ca ai sindrom al colonului iritabil, insa este bine sa verifici si sa ii ceri sa iti faca si teste pentru detectarea cancerului daca simti ca ai avea nevoie. El iti va confirma sau nu in functie de ceea ce observa.

 

3. Modificarea apetitului

Daca simti ca nu mai ai pofta de mancare si nu iti mai face placere sa manaci la fel de mult si aceleasi alimente care alteori te bucurau, este bine sa investighezi. Mai ales trebuie sa iti pui anumite intrebari daca ai slabit brusc si fara sa iti doresti acest lucru.

 

4. Greata permanenta

Desigur ca greata poate sa fie un semn de multe disfunctii sau boli, insa daca ea este prezenta de mult timp poti sa te gandesti si la posibilitatea unei asemenea boli grave. Ea insa nu trebuie luata in calcul doar singura, ci in combinatie cu alte simptome, precum pierderea in greutate si umflarea abdomenului. Medicul specialist poate sa efectueze teste care sa spuna daca este cazul sa iei masuri de vindecare.

 

5. Urinarea foarte deasa

A urina foarte des poate la femei sa fie un semn al unei vezici foarte mici, insa poate sa fie si un semn al unei boli mai grave. De aceea este bine sa verifici si sa constati daca mai sunt si alte simptome ce pot sa fie asociate cu un cancer ovarian. Daca sunt mai multe astfel de probleme, poti sa consulti un specialist.

 

6. Menstruatia neregulata

Sunt si aici multe posibilitati care duc la o menstruatie neregulata, insa este bine sa cercetezi mai amanuntit in cazul in care aceasta situatie nu iti este familiara si daca nu ti s-a mai intamplat pana atunci. Astfel ca poti merge la medic si poti sa ii spui toate simptomele. El va face analize de sange, hormonale si alte investigatii specifice pentru a detecta prezenta unor posibile probleme mai grave precum cancerul ovarian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare