6 obiceiuri proaste care favorizeaza durerile de spate

Boli

#cauze dureri de spate #dureri de spate #obiceiuri nesanatoase

6 obiceiuri proaste care favorizeaza durerile de spate

Durerile de spate nu ascund intotdeauna afectiuni sau probleme ale coloanei vertebrale. Cateodata, cauzele lor sunt cateva obiceiuri proaste despre care nu stiai ca iti pot provoca disconfort in zona lombara. Afla care sunt obiceiurile care iti saboteaza spatele!

1. Dormi pe o saltea veche

Saltelele de pat sunt create pentru a-i oferi trupului tau sustinerea de care are nevoie pe durata somnului timp de aproximativ 10 ani. Dupa scurgerea acestui interval, chiar si cele mai calitative saltele risca sa favorizeze o pozitie deficitara a coloanei vertebrale si, de aici, nesuferitele dureri de spate.

Ce ai de facut? Inlocuieste vechea saltea cu una noua, moderat de dura, pentru a-ti sustine in mod corespunzator coloana vertebrala si a evita, astfel, suferintele din zona lombara.

2. Ridici lucruri grele

De la sacose incarcate cu cumparaturi la piese de mobilier - ridicarea frecventa a unor obiecte grele favorizeaza aparitia durerilor de spate. In momentul in care, de pilda, cari intr-una dintre maini o sacosa grea, coloana vertebrala isi modifica pozitia si, in timp, acest dezechilibru iti va crea neplaceri.

In consecinta, evita sa cari sau sa muti obiecte grele si retine ca geanta personala n-ar trebui sa fie niciodata ticsita pana la refuz. De altfel, greutatea maxima admisa nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea corpului tau.

3. Porti doar pantofi cu toc cui sau balerini

Daca pantofii cu toc inalt iti obliga coloana sa se arcuiasca, balerinii pot favoriza distributia inegala a greutatii la nivelul piciorului, ambele fenomene predispunand la aparitia durerilor de spate.

Asadar, evita sa porti des tocuri foarte inalte sau doar incaltari cu talpa joasa. Opteaza, in schimb, pentru tocuri mici sau pantofi cu talpa ortopedica - si nu uita sa alegi intotdeauna inaltimea cu care te simti cel mai confortabil.

4. Porti pica

Poate parea surprinzator, dar incapacitatea de a ierta te poate afecta nu doar la nivel emotional, ci si la nivel fizic! Cercetatorii de la Duke University Medical Center au studiat 58 de femei si barbati cu dureri cronice in zona lombara si au descoperit ca aceia care obisnuiau sa ierte se confruntau cu mai putine stari de furie, ranchiuna, depresie, dar si cu mai putine... dureri!

5. Stai jos intreaga zi

Munca de birou favorizeaza sedentarismul si obiceiul nesanatos de a sta pe scaun, cel mai adesea intr-o pozitie nefericita pentru sanatatea coloanei vertebrale. Daca esti obligat prin natura meseriei sa stai jos timp de 8-9 ore pe zi, asigura-te cel putin ca iti mentii o postura cat mai putin nociva.

In acest sens, alege un scaun ergonomic, lasa-te pe spate (unghiul ideal este de circa 130 grade) pentru a evita presiunea asupra discurilor coloanei vertebrale si mentine-ti capul drept, nu aplecat in fata, atunci cand lucrezi la PC sau laptop.

6. Nu mergi la sala in mod regulat

Exercitiile fizice contribuie la intarirea musculaturii din zona lombara, esentiala pentru a evita durerile de spate. Daca obisnuiesti sa mergi doar din cand in cand la sala, nu te vei putea bucura de beneficiile exercitiilor fizice asupra spatelui tau si risti ca eventualele suferinte deja existente sa se agraveze.

Daca timpul nu iti permite sa mergi la sala, alege sa faci exercitii in intimitatea casei tale - cele care intaresc musculatura abdominala si a spatelui sunt cele mai potrivite.

Sursa foto: first-rehab.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare