Boli

#sanatate #masaj #vaccin #telefon #lenjerie intima #autoexaminare #lenjerie de pat

6 moduri simple prin care te mentii sanatoasa

Pilates, yoga, fitness, controale medicale riguroase, diete pentru slabit, oare cat efort depui pentru a te mentine sanatoasa? Nu inseamna ca trebuie sa-ti dai viata peste cap, atunci cand vrei sa fii in forma maxima si sa-ti mentii organismul in parametri optimi de functionare. Cateodata, mici trucuri care nu necesita un efort deosebit din partea ta pot face diferenta. Citeste mai jos 6 modalitati simple si rapide prin care iti mentii o stare fizica si psihica de invidiat.

1Spala lenjeria de pat des

Spala lenjeria de pat in fiecare saptamana si astfel nu iti mai faci griji in privinta acarienienilor, acele insecte microscopice care traiesc in praful din casa, in special in asternuturi. Acarienii te pot predispune la diverse boli alergice sau la dermatite atopice.

2 Pune mobilul in modul silentios noaptea

In ziua de azi, telefonul mobil reprezinta o sursa de stres, asa ca nu lasa pe nimeni sa-ti intrerupa somnul de noapte. Daca nu vrei sa il opresti, programeaza-l in modul silentios, iar dimineata vei putea vedea apelurile sau mesajele pierdute.

3 Maseaza-ti picioarele

Dupa ce ai ajuns acasa, intinde-te pe pat, ridica picioarele si trage usor de degetele picioarelor. Este unul din cele mai simple moduri pentru a-ti pune sangele in miscare. Fara o circulatie buna, muschii si nervii membrelor inferioare nu functioneaza corect, de aceea apar durerile de spate, solduri sau de rinichi.

4 Vaccineaza-te

Vaccinurile te tin departe de boli. Daca esti tipul de persoana care isi face anual vaccinul antigripal cu atat mai bine, daca nu, incepe sa il faci. Nu uita si de vaccinul impotriva infectiilor pneumococice.

5 Renunta la lenjeria intima noaptea

Pe timpul noptii, poti renunta la lenjeria intima, deoarece corpul trebuie sa respire, iar uscarea zonei intime inseamna reducerea aparitiei bacteriilor care pot provoca infectie urinara.

6 Autoexamineaza-te

O data pe luna, autoexamineaza-ti corpul intr-o camera bine luminata. Palpeaza-ti sanii, uita-te daca s-au inmultit alunitele de pe corp si "vaneaza" orice schimbare care ti se pare suspecta. Asculta cu atentie semnalele pe care ti le transmite corpul tau si ia masuri inainte ca simptomele sa se transforme in probleme de sanatate greu de tratat!

Sursa foto:lajamboteca.es
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului