Boli

#medicamente #efecte secundare #efecte bizare #antidepresive #somnifere #halucinatii

6 medicamente cu efecte secundare bizare

"Citeste cu atentie prospectul!". Nu degeaba ne avertizeaza medicii sau producatorii sa citim prospectul cu indicatii si contraindicatii din fiecare cutie de pastile. Multe dintre ele au numeroase efecte adverse destul de des intalnite, cum sunt durerile de cap, ametelile sau durerile de burta. Exista insa si consecinte mai ciudate ale substantelor chimice intalnite in pastile. Iata sase medicamente cu efecte secundare bizare, potrivit everydayhealth.com.

Halucinatii

1. Lexapro

Lexapro este un medicament des intalnit, care se foloseste in tratatea depresiei. Tot el insa, poate provoca pacientilor si halucinatii de genul 7 degete la o mana sau serpi pe pereti.

2. Lunesta

Ca si Lexapro, somniferele Lunesta te pot face sa te simti in alta lume. Vezi lucruri care nu sunt acolo, simti mirosuri ireale sau auzi ceva ce nu exista.

Urina albastra

3.  Amitriptilina

Nu este ceva neobisnuit ca urina sa isi schimbe culoarea in roz atunci cand mananci o cantitate mai mare de sfecla ori ca ea sa se transforme in portocaliu daca esti la o cura de vitamine. Insa, atunci cand urmezi un tratament cu antidepresivul Amitriptilina, sa nu te mire ca urina poate ajunge sa fie verde sau albastra. Este un efect secundar al acestui calmant si nu-ti influenteaza cu nimic starea fizica de sanatate.

Cosmaruri

4. Chantix

Chantix este un medicament special creat pentru a-i ajuta pe cei care vor sa renunte la fumat. Ce mai face chantixul? Tine treaz pacientul in cauza, provocandu-i cosmaruri.

Somnambulism

5. Ambien

Daca nu poti sa dormi si te tratezi cu Ambien, ai putea avea surpriza ca a doua zi sa te trezesti cu frigiderul mai gol sau cu masina parcata in alta parte decat unde stiai ca ai lasat-o. De vina sunt efectele secundare care ii fac pe pacienti sa manance, sa vrea sa faca sex, sa conduca sau sa dea telefoane in timp ce dorm.

Kilograme in plus

6. Zyprexa

Potrivit unui studiu, medicamentul Zyprexa, care este folosit in tratarea tulburarilor bipolare, poate sa te ingrase cu pana la 9 kilograme in doar trei luni, indiferent de regimul alimentar folosit.

Sursa foto: spryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare