Boli

# intrebari dermatolog #imperfectiuni piele #dermatolog #alunite

6 intrebari pe care sa i le pui dermatologului in acest an

Anul exista un set de teste si analize pe care orice persoana si le face pentru a afla care este starea de sanatate. Printre acestea trebuie sa se includa si o vizita la medicul dermatolog. Este important sa-ti ingrijesti pielea, care este cel mai mare organ al omului si sa verifici fiecare modificare aparuta la nivelul acesteia pentru a preveni probleme grave de sanatate. Iata sase intrebari pe care sa i le pui dermatologului tau in acest an.

1. Ce efecte are dieta mea asupra pielii?

Unele dintre alemintele pe care le mananci nu sunt bune pentru sanatatea stomacului tau si altele nu sunt compatibile cu pielea ta. Daca incepi sa ai acnee vizibila, inseamna ca una dintre cauze poate sa fie mancarea pe care o introduci in organism. Explicatia este mai ales legata de alimentele procesate care au un indice glicemic ridicat. Acestea ridica mult nivelul de zahar din sange si produc inflamatie, care apoi cauzeaza acnee. Principalele tipuri de mancare ce ar trebui sa fie evitate in aceasta situatie sunt: ciocolata, produsele lactate, glutenul, fast food-ul si produsele prajite.

2. Cum imi pot monitoriza mai bine alunitele?

Este important sa stii cum sa monitorizezi o alunita si sa vezi daca te poate afecta. Intrebarile pe care sa ti le pui in legatura cu acestea sunt:

  • Este o parte a alunitei mai diferita fata de cealalta? Exista asimetrie?
  • Sunt marginile iregulate sau nu?
  • Sunt schimbari de culoare in ceea ce o priveste?
  • Creste alunita in diametru? Exista schimbari in acest sens?
  • Se ridica de la suprafata pielii?

3. Cum pot sa previn cancerul de piele si la ce modificari trebuie sa fiu atent?

In momentul actual, in SUA, cancerul de piele este prezent la o rata foarte ridicata a populatiei. In primul rand. pentru a evita cancerul de piele este bine sa eviti arsurile solare. Controalele periodice la medic ajuta in prevenirea si tratarea bolii din stadii incipiente, pana ca totul sa devina periculos pentru organism.

4. Ce este asta? Se trateaza?

Oamenii nu vin indeajuns de des la medic sa intrebe daca anumite modificari aparute la nivelul pielii se pot trata, sau pentru a afla ce sunt. Este important sa stii ca exista anumite cicatrici care se remediaza imediat, cosuri care dispar dupa o injectie, dar si multe alte situatii care se pot ameliora cu ajutorul tehnologiei si a medicinei.

5. Ce cauzeaza aparitia acneei?

Multe persoane raman cu probleme in ceea ce priveste acneea dupa varsta adolescentei. Sunt multe persoane care continua sa se confrunte cu aceasta problema dupa varsta de 30 sau chiar 40 de ani. De aceea este important sa mearga la medic si sa investigheze problema. Cea mai comuna cauza este ceea hormonala. Exista si posibilitatea blocarii glandelor cu ulei seboreic, ducand la aparitia cosurilor si a punctelor negre.

6. Am nevoie de o crema de ochi?

Desi cele mai multe persoane sunt invatate de catre mamele lor, de sora mai mare sau de prietene ca este absolut necesara o crema pentru ochi, medicii spun ca nu este intotdeauna asa. De fapt se poate ca unele creme sa faca mai mult rau decat bine tenului, mai ales daca nu se alege una opotrivita tipului de ten. De aceea, inainte de a alege o crema de fata este indicat sa consulti medicul pentru a afla ce tip de ten ai si care sunt cremele potrivite tie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului