Boli

#cancer de san #cancer #cancer mamar #risc cancer de san #cauze cancer de san

6 factori de risc pentru cancerul de san

In momentul in care cunosti factorii de risc pentru cancerul mamar, ai sansa de a te proteja impotriva bolii cu ajutorul unor alegeri sanatoase. Iata care sunt cei mai frecventi factori de risc pentru cancerul la san si cum te poti feri de acestia.

Obezitatea


Obezitatea este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru cancerul mamar, in functie si de perioada de menopauza. De exemplu, in situatia in care o femeie este obeza inainte de menopauza, riscul nu este chiar foarte crescut. Totusi, incepand cu perioada de menopauza, femeile obeze au sanse mai mari de a se imbolnavi de cancer la nivelul sanilor.
 

Nasterea dupa 35 de ani


Conform unui studiu realizat de clinica Mayo, femeile care nasc pentru prima oara dupa varsta de 35 de ani sunt mult mai supuse riscului de a face cancer la san . Acesta este doar unul dintre motivele pentru care medicii recomanda femeilor sa nasca inainte de aceasta varsta.
 

Consumul de alcool


Societatea Americana de Cancer a dezvaluit ca femeile care consuma zilnic alcool sunt mult mai supuse riscului de imbolnavire spre deosebire de femeile care beau mai putin sau chiar deloc. Asadar, rezuma-te la consumul alcoolului doar la ocazii deosebite.
 

Terapiile hormonale


Femeile care incearca sa scape de simptomele perioadei de menopauza cu ajutorul tratamentelor hormonale sunt predispuse la imbolnavire. Astfel, cancerul la san are sanse mai mari sa apara la femeile care nu lasa organismul sa isi urmeze cursul natural.
 

Radiatiile


Cancerul mamar a fost adesea prezent la femeile care au fost expuse radiatiilor, mai ales daca acestea au fost prezente in zona pieptului. Incearca sa te protejezi de orice fel de radiatii si alti factori similari.
 

Menstruatia precoce


Femeile care au menstruatie inainte de varsta de 12 ani si cele care intra la menopauza abia dupa 55 de ani au un risc mai mare de a suferi de cancer la san. Din pacate, este destul de dificil sa eviti aceste doua situatii fara tratamentele hormonale care... sunt un alt factor de risc pentru cancerul mamar.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare