Boli

#ochelari soare #sanatatea ochilor #vitamine ochi #odihna ochi

5 trucuri pentru a avea grija de sanatatea ochilor

Daca ai o vedere de vultur, trebuie sa ai mare grija de ea, deoarece sunt o multime de factori externi care o pot slabi, de la statul indelungat in fata unui monitor de computer pana la vizionarea programelor TV de aproape. Nu este greu sa ai grija de sanatatea ochilor. Trebuie doar sa fii mai atenta la obiceiurile tale de zi cu zi.

1. "Hraneste-ti" ochii cu vitaminele A, C si E

Ochii tai au nevoie de hrana la fel ca oricare alt organ din corp. Pentru sanatatea lor, importante sunt vitaminele A, C si E, pe care le poti asimila din alimentatie. Aceste substante benefice previn degenerescenta maculara, cataracta si alte afectiuni ale ochilor. Pentru a asimila mai multa vitamina A, poti consuma ficatei de pui, cartofi dulci, morcovi, dovleac, mango si spanac, printre altele.

Vitamina C se gaseste din belsug in citrice, fructe de padure, rosii, varza si broccoli, in timp ce vitamina E intra in compozitia fructelor oleaginoase, a semintelor, a uleiurilor vegetale si a fructelor de avocado.

2. Odihneste-ti ochii cat mai des

Simti cum ti se incetoseaza privirea dupa ce stai mai mult timp cu ochii in monitorul computerului? Este din cauza faptului ca iti tii ochii concentrati prea mult timp si clipesti mai putin, ceea ce duce la oboseala oculara. Odihneste-ti ochii cat mai des, atat prin clipiri frecvente, cat si prin intoarcerea privirii spre obiecte sau puncte indepartate de monitor.

3. Protejeaza-ti vederea cu ochelari

Ochelarii de soare nu sunt un accesoriu esential doar vara, ci in toate anotimpurile. Atat timp cat soarele este pe cer, razele acestuia iti pot afecta retina, de aceea este bine sa folosesti ochelari de calitate, care, pe langa faptul ca formeaza o bariera de protectie, previn aparitia ridurilor in jurul ochilor.

De asemenea, chiar daca nu porti ochelari cu dioptrii, este bine sa alegi o pereche de ochelari cu protectie pentru calculator.

4. Demachiaza-te in fiecare seara

Demachierea este un pas esential pentru sanatatea ochilor si nu ar trebui sa te culci niciodata cu mascara pe gene sau cu fard pe pleoape. Micile particule de produse pot zgaria ochiul si pot produce inflamarea liniei interne a globului ocular. Daca respecti regula demachierii, ochii tai vor arata mai bine.

5. Evita sa-ti iriti ochii

Fumul produs de un gratar si fumul produs de tigari intr-un spatiu inchis pot duce la iritarea ochilor si la lacrimare. Evita astfel de momente, daca vrei sa ai ochi sanatosi si o privire de vultur.

Sursa foto: wallsave.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare