Boli

#medic stomatolog #stomatolog #clinica stomatologica

5 tehnologii nelipsite dintr-o clinica stomatologica moderna

Tehnologia avanseaza rapid, chiar si in domeniul medicinei stomatologice. De aceea, putem discuta fara probleme astazi despre o intreaga suma de produse si tehnici hi-tech, desprinse parca din filmele SF, dar care sunt deosebit de utile in tratamentele aplicate pacientilor.

 

Pe langa acestea, batrana freza pare o unealta rudimentara, care cu greu isi poate gasi un loc (cel putin, din punct de vedere al design-ului) intr-o clinica stomatologica din Bucuresti, dotata cu aparatura de top. Asadar, iata doar cateva dintre ultimele tehnologii ale stomatologiei moderne:

  1.  Camera intraorala
  2.  Apex Finder
  3.  Spectrofometrul Easy Shade
  4.  Inhalosedarea
  5.  BriteSmile

1. Camera intraorala

Sursa foto: dentalprogress.ro

De cate ori nu ai asteptat pana acasa pentru a vedea in oglinda modul in care arata lucrarea facuta? Ei bine, cu ajutorul unei astfel de tehnologii, poti vedea in timp real progresele pe care medicul stomatolog le face, in rezolvarea urgentei tale medicale. Astfel, tu esti mereu tinut la curent cu progresele facute pe durata intregului tratament, precum si cu rezultatul final al acestuia.

2. Apex Finder

Sursa foto: dentalprogress.ro

In sfarsit iti poti lua adio de le interminabila asteptare, cauzata de incercarile medicului stomatolog de a curata excelent canalul de resturi de nerv, inainte de sigilarea acestuia. Apex Finder este un tratament revolutionar, ce aduce mai multa lumina si claritate pe canale. In lipsa acestuia, lucrul pe canal se face mai mult “orbeste”. Care sunt avantajele utilizarii acestei tehnologii?

  1. Masoara cu precizie lungimea radacinii dentare;
  2. Medicul urmareste in timp real pe un monitor traiectoria acului pe canal;
  3. Imaginile sunt completate de avertizari sonore;
  4. Tratamentul este astfel efectuat corect si complet.

3. Spectrofometrul Easy Shade

Sursa foto: dentalprogress.ro

Daca dintii artificiali pe care ii ai nu au aceeasi culoare cu cei naturali, spectrofometrul Easy Shade rezolva rapid diferentele de cromatica, odata pentru totdeauna. Tu vei putea afisa de fiecare data un zambet larg si frumos, fara ca nimeni sa observe diferentele dintre dintii tai naturali si lucrarile pe care le-ai facut.

Aceasta tehnologie este utila si in cazul culorilor pe care obturatiile frontale le prezinta. In cazul in care culoarea dintelui realizat in laborator nu corespunde cu cea a dintilor tai naturali, se poate reveni asupra modificarii aspectului cromatic, in cel mai rapid mod posibil.

4. Inhalosedarea

Sursa foto: dentalprogress.ro

Inhalosedarea este o tehnica relativ noua in clinicile stomatologice din Bucuresti, insa preferata de foarte multi ani in Vest, in locul clasicei sedari intravenoase. Metoda consta in administrarea nazala a unui gaz cu efect euforic, in urma caruia pacientul ramane constient, dar se bucura in acelasi timp de o senzatie placuta de relaxare. Metoda este accepatata de Ministerul Sanatatii, iar cel mai mare avantaj al acesteia este ca pacientul isi revine la starea sa normala la foarte putin timp de la administrare.

5. BriteSmile

Sursa foto: dentalprogress.ro

BriteSmile este o tehnologie de ultima generatie ce permite albirea dintilor cu pana la 8-10 nuante. Este un dispozitiv performant ce utilizeaza o lampa speciala cu plasma, oferind rezultate absolut stralucitoare fata de culoarea initiala a dintilor. Un lucru extrem de important: dantura pacientului nu devine mai sensibila in urma acestui procedeu cu BriteSmile. Exista doar 3 astfel de lampi in toata Romania, una dintre ele fiind la clinica stomatologica din Bucuresti Dental Progress.

Iata 5 tehnologii nelipsite dintr-un cabinet stomatologic ce se doreste a fi de top. Pentru ca nimic nu se compara cu un zambet sanatos si stralucitor, toata aceasta paleta de dispozitive si proceduri hi-tech vine sa le ofere medicilor specialisti un mai bun control in timpul tratamentului aplicat, iar pacientilor, rezultatele pe care si le-au dorit dintotdeauna.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului