Boli

#simptome boli #boli # sangerari gingivale #gura uscata

5 simptome ciudate care semnaleaza o boala serioasa

Gura uscata, gingiile care sangereaza des si fara motiv sau unghiile cu o suprafata foarte aspra sunt simptome pe oamenii le ignora, dar care in realitate ascund o serie de boli destul de grave. Iata cateva dintre simptomele care ar trebui sa te ingrijoreze inca de la prima aparitie.

Auzul cu o singura ureche


Daca simti ca iti pierzi auzul, dar numai la o singura ureche, este foarte posibil sa te confrunti cu un simptom precoce al unei tumori celebrale benigne. De cele mai multe ori, aceste tumori afecteaza un nerv cranian.

Tumora poate fi non-canceroasa, dar se poate dezvolta si afecta alte zone ale creierului. In cazul in care aceasta tumora creste atat de mult incar sa apese pe trunchiul cerebral, ea poate reprezenta un pericol pentru sanatate si poate duce chiar si la deces.
 

Unghii cu o suprafata corodata


Unghiile care au o suprafata ca si cum ar fi roase sau degradate cu o pila foarte aspra nu sunt un semn ca ai nevoie de o manichiura, ci un semn ca ai o problema de sanatate. De foarte multe ori acest semn s-a dovedit a fi un simptom care apara in faza incipienta a psoriazisului.
 

Pete pe retina ochilor


Petele negre sau maronii pe retina sunt de obicei inofensive. Totusi, s-a dovedit ca in unele cazuri aceste pete prevestesc aparitia cancerului de colon. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, ai nevoie nu doar de un control oftalmologic, ci si de unul la un medic generalist care sa iti faca o serie de analize amanuntite.
 

Gingii care sangereaza


Foarte multe persoane nu se ingrijoreaza atunci cand se confrunta cu sangerarile gingivale, mai ales daca acestea apar dupa periajul dentar. Este adevarat ca periajul agresiv si utilizarea incorecta a atei dentare pot fi doua cauze ale sangerarii, insa in momentul in care gingiile sangereaza mult, des si fara motiv, exista riscul sa fie vorba despre leucemie.
 

Gura uscata


O gura uscata in mod continuu nu inseamna ca iti este sete si ca ar trebui sa bei mai multa apa. Acest simptom in paralel cu uscaciunea ochilor poate semnala prezenta sindromului Sjogren. Aceasta boala este o afectiune autoimuna care apare in situatia in care sistemul imunitar ataca din greseala glandele responsabile de mucus.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare