Boli

#vitamina d #carenta vitamina d #semne carenta vitamina d

5 semne care dezvaluie ca suferi de o carenta de vitamina D

In ciuda alimentatiei stricte, soarele ramane principalul furnizor de vitamina D. Studiile indica faptul ca astrul stralucitor este responsabil cu producerea a 80% din nivelul de vitamina D din corpul nostru, iar recent s-a demonstrat ca necesarul de vitamina D in organism depaseste 1500 unitati, conform standardelor de masura internationala. Iata ce iti va transmite corpul tau in momentul in care nivelul vitaminei D atinge cote periculos de scazute.

 

1. Amorteala si dureri de incheieturi

Durerea de oase si cea a incheieturilor este un prim semnal ca te confrunti cu o carenta de vitamina D. Aceasta este responsabila cu asimilarea calciului, ducand la intarirea oaselor, iar lipsa ei poate provoca senzatia de amorteala, de durere a incheieturilor, a oaselor sau chiar a muschilor corpului.

2. Depresie

Eliberarea serotoninei, hormonul fericirii, este in directa legatura cu nivelul vitaminei D din organism. Un organism devitaminizat te va transforma intr-o persoana ursuza, fara chef de viata.

3. Obezitate

Persoanele care au un nivel scazut de vitamina D in organism au tendinta sa se confrunte cu probleme ale greutatii corporale. Fiind solubila in grasimi, vitamina D devine si mai diluata pe masura ce corpul se ingrasa.

4. Transpiratie abundenta

Nu iti este cald si cu toate acestea fruntea si ceafa ta sunt intotdeauna acoperite de transpiratie. Este un semn clasic de deficienta a vitaminei D in organism. In trecut, nivelul acesteia la tinerele mame era masurat prin verificarea transpiratiei din zona capului.

5. Probleme cu stomacul

Un stomac sensibil va reduce gradul de absorbtie al vitaminei D in organism. Situatia se transforma intr-un cerc vicios daca luam in calcul si reactia vitaminei D la grasimile din corp, fapt care va accentua problemele gastrointestinale cu care te confrunti.

Bai de soare si alimentatie variata

Rezolvarea problemelor cauzate de deficitul de vitamina D nu este atat de complicata. Expunerea la soare, fara protectie, cate 15 minute pe zi, insotita de o alimentatie bogata in lactate, oua si peste (somon) ar trebui sa refaca urgent depozitele de vitamina D din organism.

Sursa foto: thyroiddiseasesucks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare