Boli

# sanatate zahar #pericol zahar #zahar

5 semne ca manaci prea mult zahar

Zaharul in exces nu face bine organismului, pentru ca favorizeaza acumularea de kilograme in plus, contribuie la scaderea imunitatii, duce la aparitia diabetului.

Alte efecte daunatoare ale zaharului in exces pot fi cresterea riscului pentru alergii, pentru boli cardiovasculare. La copii poate duce la scaderea apetitului, creste riscul pentru diabet de tip 2, iar unele studii sustin ca ar crea si hiperactivitate.

Ai pofta de dulciuri


Esti aparent un dependent de zahar daca iti este pofta in mod constant de ceva dulce. Zaharul provoaca dependență, iar consumul sau duce la o reactie in lant a dorintelor de zahar.

Lipsa de energie

Daca te simti intotdeauna obosita si lipsita de energie, probabil ca ai o dieta cu prea mult zahar. Alimentele cu mult zahar cresc temporar energia, iar dupa aceea te confrunti cu o scadere brusca a energiei si obosita pe tot parcursul zilei.

Crestere in greutate

Zaharul nu conține fibre și proteine, de aceea nu iti da un sentiment de satietate. Cu cat mananci mai mult zahar, cu atat creste si numarul de calorii este mai mare. De asemenea, contribuie la eliberarea de insulina care transportă zaharul in organele corpului, in loc ca insulina sa fie folosita pentru producerea de energie. Se poate crea rezistenta la insulina, fenomen legat de cresterea in greutate si de obezitate, precum și de diabet, deoarece pancreasul devine suprasolicitat.

Frecvente raceli si gripa

Consumul ridicat de zahar duce la slabirea sistemului imunitar, drept urmare scade capacitatea acestuia de a contracara virusurile, ceea ce duce la raceli si gripa.

Probleme cu pielea

Zaharul actioneaza ca un inflamator in organism, daca este in exces, si duce la diverse probleme inflamatorii ale pielii, cum ar fi acnee, eczeme, rozacee si uscăciune excesiva. Prin reducerea consumului de zahăr, pielea va deveni sanatoasa, fina si catifelata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare