Boli

# potolire pofta de mancare #pofta de mancare #remedii

5 remedii simple pentru a potoli pofta de mancare excesiva

Apetitul crescut ne pune de multe ori bete in roate in efortul nostru de a scapa de kilogramele in plus. In linii mari, stim ce avem de facut, stim ce si cat trebuie sa mancam, insa este de ajuns sa vedem o reclama la televizor sau sa trecem prin fata unei vitrine cu bunatati, iar planurile ne vor fi date peste cap, pentru ca se instaleaza aceasta pofta uriasa de „ceva bun” pe care ulterior o vom resimti tot mai des. Mai exista si alti factori care duc la cresterea apetitului, iar unul comun este lasatul de fumat. In aceasta situatie, fara un plan bun si cateva trucuri, risti sa acumulezi niste kilograme nedorite.

Iata 5 remedii simple pentru a potoli pofta de mancare excesiva:

Gaseste-ti ocupatii

Se stie ca persoanele foarte active isi gasesc cu greu timp sa manance. Nu trebuie sa-ti schimbi total stilul de viata, ci sa recurgi la acest truc cel putin o perioada, pana corpul tau se obisnuieste cu noua dieta si pana cand iti faci o rutina alimentara sanatoasa. Deci, incearca sa-ti gasesti activitati cat mai placute in timpul liber - unele care sa te tina la distanta de frigider - si concentreaza-te pe ele, bucura-te de ceea ce faci, iar timpul va trece usor pana la ora la care ar trebui sa iti iei masa.

Cresterea apetitului este un simptom des intalnit la cei care se lasa de fumat. Se poate instala chiar din prima zi, dar trece destul de repede. Totusi, aceste zile vor fi complicate, insa poti pacali dependenta de nicotina si senzatia de foame cu un truc foarte simplu - apeland la tigara electronica.

Alimentele care inhiba pofta de mancare

Exista o serie de alimente care inhiba apetitul si pe care poti sa le introduci in alimentatia ta. Consumate zi de zi, in timp vei reusi sa-ti tii in frau pofta de mancare. Cele mai comune alimente care iti vor sustine efortul de a scapa de kilogramele in plus sunt: fasolea verde, fasolea uscata, ouale fierte tari, perele, salata verde, fructele rosii (zmeura, coacaze, goji, merisoare), ardeiul rosu, somonul, piperul si scortisoara. Pe blogul Shape vei descoperi si alte produse alimentare si ingrediente care, de asemenea, inhiba pofta de mancare.

Bea multa apa

Apa este sanatoasa, ne hidrateaza, dar este extrem de eficienta si in efortul nostru de a slabi si de a ne tine in frau pofta de mancare. Daca bei un pahar mare cu apa cu 10 minute inainte de orice masa, va scadea si cantitatea de alimente pe care o vei consuma. Pe parcursul unei zile, obisnuieste-te sa bei cate un pahar de apa cam o data pe ora. Stomacul va simti ca a primit ceva si va transmite aceasta informatie si creierului, astfel ca senzatia de foame sau de pofta se va reduce progresiv.

Consuma multe fibre

Fibrele din fructe, legume si cereale integrale prelungesc senzatia de satietate dupa mese, astfel ca este ideal sa le introduci in alimentatie la fiecare masa. Astfel, dimineata, la micul dejun, poti consuma seminte, cum ar fi cele de chia sau de in, iar la mesele principale sa ai grija sa adaugi si legume, orez brun sau paine integrala. Fructele, cum ar fi marul, te ajuta, de asemenea, sa reduci din apetit.

Fa-ti un program ordonat de odihna

Somnul ne ajuta pe mai multe planuri, inclusiv pentru reglarea apetitului. Hormonii care regleaza pofta de mancare vor functiona corect daca vei dormi in jur de 8 ore pe noapte. Daca reusesti sa te tii de acest program, vei constata ca pofta de mancare nejustificata dispare.

Foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului