Boli

#stomac #dureri gastrice #ceai #ceai menta #otet de mere #bicarbonat

5 remedii naturale pentru durerile de stomac

Durerile de stomac apar de obicei din cauza afectiunilor gastro-intestinale, digestive, din cauza unei alimentatii nepotrivite sau consumate in cantitati prea mari. Atunci cand nu ai la indemana niciun medicament care sa te ajute, foloseste cu incredere remediile naturale.


Ceaiurile si condimentele sunt produse care de obicei nu lipsesc din nicio casa si tocmai de aceea este mult mai sanatos sa le folosesti pe acestea in defavoarea medicamentelor.


Musetel


Ceaiul de musetel este un remediu foarte puternic impotriva durerilor de stomac, a gazelor si chiar a diareei.  Conform Institutului National de Sanatate, musetelul este considerat de multa vreme o metoda traditionala de vindecare a multor afectiuni diferite.


Flavonoidele si uleiurile esentiale continute de musetel protejeaza mucoasa stomacului si actioneaza ca un balsam asupra intestinelor, relaxand totodata muschii.


Prepara-ti o cana de ceai de musetel pe care sa o indulcesti cu putina miere si consum-o  dupa masa.


Fenicul


Potrivit cercetarilor stiintifice efectuate in cadrul Universitatii Michigan, feniculul este o planta care calmeaza stomacul iritat, indeparteaza durerile, flatulenta si problemele de digestie.  Mai mult decat atat, feniculul furnizeaza organismului un numar impresionant de vitamine, substante nutritive, fibre, acid folic si potasiu.


Ceaiul de fenicul este des utilizat si in cazul copiilor care sufera de balonare sau crampe instestinale.


Toarna apa fierbinte peste o lingurita de fenicul uscat, lasa la infuzat 3 minute, strecoara si consuma ceaiul.


Ghimbir


Uleiurile esentiale prezente in ghimbir au actiune digestiva, laxativa si antiacida, iar specialistii de la Institutul National de Sanatate din SUA  sunt de parere ca acesta face fata cu succes chiar si greturilor provocate de sarcina sau chimioterapie .


Totusi, daca durerile persista, este recomandat sa consulti un medic si sa faci un set de analize pentru a vedea care este cauza durerilor.


Otet de mere


Otetul de mere are un efect foarte bun asupra stomacului – acesta inlesneste digestia si neutralizeaza substantele toxice din organism. Adauga o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si bea incet toata solutia din paharul respectiv.


Bicarbonat de sodiu


Desi initial ti-ar starni indoiala consumul de bicarbonat este bun pentru stomac deoarece are efectul de a neutraliza surplusul de acid, ceea ce duce la indepartarea durerilor. Adauga o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si consuma lichidul. Desi are un gust neplacut, bicarbonatul indeparteaza rapid durerile.


Totusi, este contraindicat sa faci abuz de consumul de bicarbonat pentru ca la un moment dat poate avea efect invers, marind cantitatea de acid secretata de stomac. Asadar, acest tratament este eficient, insa in doza corecta si pe o perioada bine determinata.


Sursa foto : ingoodfeather.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare