Boli

#vizita pacient #reguli #pacient #spital

5 reguli pe care trebuie sa le respecti cand vizitezi un pacient la spital

Toti am vizitat la spital, macar o data, un prieten sau un membru al familiei. Cand cineva drag este internat, chiar si pentru cateva zile, cu siguranta vrei sa fii alaturi de el cat mai mult posibil. Dar, inainte sa-i faci o vizita la spital, trebuie sa cunosti cateva reguli de baza, care trebuie respectate de fiecare data. Acestea nu te protejeaza doar pe tine si pe cel drag, ci si pe alti vizitatori, pe doctori si pe ceilalti pacienti.

Iata ce trebuie si ce NU trebuie sa faci cand vizitezi pe cineva aflat in spital.

1. Asigura-te ca esti sanatos

Cand vizitezi un prieten la spital, tot ce vrei este sa il binedispui, sa il faci sa uite de probleme si sa se simta in siguranta. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ii creezi si mai multe necazuri.

Chiar daca pentru tine poate parea un detaliu neimportant, o banala raceala cu care te confrunti se poate transmite imediat pacientului deja bolnav. In plus, acesta are imunitatea scazuta, iar simptomele pot fi mult mai accentuate, iar boala mult mai periculoasa in cazul sau.

2. Respecta normele de igiena

Regulile sanitare trebuie respectate cu strictete, atat de catre personalul spitalului, cat mai ales de vizitatori. Curatenia desavarsita este esentiala pentru pastrarea unui mediu proprice vindecarii, asa ca trebuie sa urmezi toti pasii necesari. Dezinfecteaza-ti mainile inainte sa intri in salon si dupa ce ai iesit, poarta halat de unica folosinta si botosi speciali.

Unele spitale ofera accesorii de protectie, insa este bine sa vii pregatit. Poti cumpara botosi de unica folosinta de la Dispotrading.ro, pe care sa ii iei cu tine cand faci o vizita la spital. Aceste norme nu sunt utile doar pentru pacienti, ci si pentru tine. Pe podelele spitalului se pot afla o multime de bacterii si virusi pe care, daca nu porti botosi, ii poti transporta pana acasa.

3. Anunta cand vrei sa vii in vizita

Probabil ca te gandesti sa ii faci celui drag o vizita surpriza, care sa il binedispuna. Desi poate fi o idee buna in alt context, in aceasta situatie delicata ar fi indicat sa il suni inainte.

In ziua in care decizi sa il vizitezi, pacientul poate fi sub efectul medicamentelor, se poate simti mai slabit decat de obicei sau, poate, pur si simplu nu se afla intr-o stare de spirit potrivita pentru a primi pe cineva.

4. Nu deranja ceilalti pacienti

Chiar daca vrei sa iti arati iubirea printr-un buchet imens de flori colorate, gandeste-te ca ar putea provoca alergii altor pacienti. Saloanele de spital nu sunt intotdeauna foarte bine aerisite, iar polenul si parfumul intens al florilor ar putea deveni deranjant pentru cei internati.

In plus, in ziua vizitei, rezuma-te la un deodorant eficient si nu folosi cel mai strident parfum, oricat de placuta ar fi aroma. Pacientii aflati sub tratament sau proaspat iesiti din operatii sunt foarte sensibili la orice miros.

5. Nu sta prea mult

Spitalul nu este mediul potrivit pentru discutii interminabile. De aceea, vizitele scurte sunt cele mai recomandate, atat pentru binele persoanei dragi, cat si pentru confortul celorlalti pacienti.

Cat timp stai in salon, nu folosi telefonul mobil (care ar trebui sa fie deja in mod silentios). Nu te aseza sub nicio forma pe patul pacientului, iar daca in incapere intra un medic sau o asistenta, permite-i sa preia vizita si retrage-te subtil.

Daca vei respecta toate aceste reguli, prezenta ta va fi una placuta si sigura, atat pentru tine, cat si pentru cei din jur. Nu uita ca pe parcursul vizitei sa pastrezi o atitudine pozitiva si optimista.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare