Boli

#proceduri stomatologice # laser dentar #laser #stomatologie

5 proceduri stomatologice in care se foloseste laserul

Laserul dentar este un instrument de ultima generatie ce nu ar trebui sa lipseasca din orice cabinet stomatologic. Cu ajutorul lui se pot trata parodontoza si gingivita, se pot face albiri, cresc sansele de reusita a unui tratament de canal si nu in ultimul rand se pot realiza plombe fara uzul frezei si fara anestezie.

Laserul dentar a fost folosit pentru prima data in anul 1990 pentru indepartarea tesuturilor dentare cariate si pentru indepartarea tesuturilor moi inflamate (gingia). De atunci aceasta practica s-a tot imbunatatit si in momentul de fata aduce un mare plus tratamentelor dentare

De ce sa alegi laserul dentar?

  1. Indeparteaza eficient si sigur tesuturile dentare cariate si protejeaza tesuturile sanatoase astfel rezultand o manopera minim invaziva
  2. Folosind freza in dinte pot aparea mici fisuri din cauza vibratiilor. Cu laserul dentar acest risc dispare
  3. Sterilizeaza suprafetele pe care actioneaza indiferent ca este folosit in tratamentul cariilor, al parodontozei sau in tratamentele endodontice.
  4. Gravarea acida- uzul acidului autogravant in realizarea plombelor nu mai este necesar. Astfel sensibilitatea post interventie scade si adeziunea plombei pe dinte este mai buna.
  5. Tolerat foarte bine de copii care in general sunt speriati de sunetul frezei sau au avut experiente neplacute la stomatolog in antecedente;
  6. Protejarea limbii, obrazului si a buzelor. Dispare riscul de a “agata” aceste zone cu freza accidental;
  7. Relaxant pentru pacientii anxiosi cu teama de stomatolog;
  8. Biostimulare - stimuleaza regenerarea tisulara dupa interventii in parodontopatii si stimuleaza depunerea de dentina sanatoasa.

Cand se foloseste laserul dentar?

  1. Tratamentul cariilor - odontoterapia sau sau indepartarea procesului carios de pe suprafetele dentare este vea mai raspandita manopera in stomatologie. Odata cu evolutia tratamentelor dentare a aparut in uz si laserul dentar. El inlocuieste freza si livreaza cu succes tratamente fara anestezie si fara durere. De asemenea stimuleaza formarea de dentina de reactie si protejeaza dintele de microfisuri.
  2. Tratamentul de canal - cea mai importanta parte a unui tratament endodontic este curatarea mecanica si chimica a canalelor. Laserul dentar prin activarea hipocloritului de sodiu duce la o eliminare eficienta streptococcului faecalis. Tratamentul cu laser la microscop aduce un plus de control si de siguranta a dezinfectie si sterilizarii si astfel sansele de vindecare si succes cresc considerabil.
  3. Albirea dentara cu laser - in sfarsit o metoda de albire care nu afecteaza smaltul! Albirea laser dureaza putin, nu doare si nu afecteaza smaltul. In aproximativ 30 de minute poti pleca acasa cu un zambet nou si cu siguranta unu smalt sanatos!
  4. Tratamentul parodontozei - cele mai multe plusuri au fost gasite in acest domeniu stomatologic. Rezultatele in urma acestui tratament minim invaziv sunt impresionante si pacientul poate evita tratamentul chirurgical. Parodontoza poate fi tratata cu ajutorul laserului si pacientii isi pot pastra dintii. Laserul trateaza si dezinfecteaza pungile parodontale si reduce inflamatia gingivala
  5. Implantologie si extractii - cu ajutorul laserului aceste doua manopere pot fi realizate fara bisturiu si cu o vindecare frumoasa si rapida.

Daxa si tu crezi ca ai nevoie si vrei sa beneficiezi de un tratament biocompatibil si minim invaziv cu laserul cauta o clinica stomatologica in bucuresti care dispune de aceasta tehnologie. Preventia si tratamentele minim invazive te vor ajuta sa iti pastrezi dintii cat mai mult timp si sa eviti costuri ridicate de tratament.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare