Boli

#fitness #dureri de spate #ridicari #afectiuni ale coloanei #pozitie birou

5 obiceiuri nesanatoase care iti provoaca dureri de spate

Durerile de spate nu tin cont de varsta, insa au legatura cu modul in care tu iti tratezi corpul. Fie ca ridici greutati prea mari sau ca stai foarte mult timp pe scaun in pozitii incomode, durerile de spate ne afecteaza intr-un procent de 80% la un moment dat in viata. Daca nici tu nu vrei sa ai probleme, incearca sa eviti aceste 5 obiceiuri nesanatoase care iti provoaca dureri de spate.

1 Lipsa exercitiilor fizice

Chiar daca, la prima vedere, stilul de viata nu iti permite, incearca sa te mobilizezi si sa faci putina miscare. Nu numai ca te vei simti mai bine din punct de vedere psihic, insa iti vei imbunatati si mobilitatea, prevenind astfel aparitia durerilor de spate. Abdomenele, fandarile, exercitiile cardio sau flotarile sunt tipurile de miscari pe care le poti face zilnic si care iti vor lucra grupele de muschi ai spatelui.

2 Statul pe scaun

Una dintre cele mai des intalnite cauze ale durerilor lombare este modul gresit in care stam pe scaun. Pozitia gresita in care stai la birou iti afecteaza coloana vertebrala si iti poate cauza un disconfort major pe viitor. Adopta o pozitie corecta, stai cu soldurile usor mai ridicate decat genunchii si plaseaza un picior inainte pentru a mai diminua din presiunea exercitata asupra zonei lombare. Ia o pauza de cateva minute dupa fiecare ora petrecuta pe scaun.

3 Ridicari incorecte

Scolioza lombara sau hernia de disc sunt doar doua dintre afectiunile care iti pun sanatatea in pericol daca nu inveti cum sa ridici corect diverse obiecte. Indoaie genunchii si impinge-te in picioare, pastrand greutatea aproape de corp. In general este bine sa eviti sa ridici greutati foarte mari.

4 Mananci prea mult

Incearca sa mentii greutatea potrivita pentru inaltimea ta daca vrei sa eviti durerile de spate. Cand esti supraponderal, centrul tau de greutate se schimba catre inainte, iar coloana preia astfel o sarcina in plus. Ai grija ce mananci si stai in limitele normale.

5 Fumezi

Nicotina restrictioneaza circulatia sangelui catre maduva spinarii si catre discurile lombare. De asemenea, chimicalele din tigari reduc densitatea osoasa si duc la osteoporoza, iar asta poate insemna si afectiuni ale coloanei.

Sursa foto:denverchiropractor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului