Boli

#masaj #colesterol #peste #exercitii fizice #ras #fumat #longevitate

5 modalitati prin care iti prelungesti viata

"Cum sa ramai vesnic tanar". Asa ar putea suna titlul acestui articol, insa ar insemna ca noi am descoperit secretul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte. In loc de lucruri ce tin mai degraba de domeniul stiintifico-fantastic, iti propunem cateva schimbari pe care le poti face si care te vor ajuta sa mai castigi cativa ani in plus. Iata 5 metode pe care le poti aplica pentru a fi sigur ca atingi 100 de ani.

1 Invata sa te descurci cu stresul

Chiar daca stresul este omniprezent in viata ta, nu trebuie sa-l lasi sa-ti acapareze sanatatea. Din cauza lui poti avea probleme cu greutatea, tensiunea arteriala sau chiar cu inima. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pensylvania afirma ca stresul te poate afecta chiar si pe o durata de pana la 10 ani. Incearca sa scapi de el prin diverse metode de la exercitii fizice si pana la masaje terapeutice.

2 Consuma alimente sanatoase

Peste, legume, fructe si lactate. Pastravul de rau, macroul si somonul sunt pesti bogati in acizi grasi benefici pentru sanatate, care te ajuta in lupta impotriva bolilor de inima si reduc riscul de a face atac de cord. Un pahar de vin din cand in cand, un paharel cu tuica inainte de masa de pranz si un consum regulat de ciocolatate ajuta sa traiesti mai mult. Conditia este sa nu faci exces.

3 Lasa-te de fumat

Fumatul este unul din cele mai puternice flageluri la ora actuala, milioane de oameni fiind victime ale acestui viciu. Fumatul este cauza aparitiei unor boli cumplite, precum cele de inima, cancerul la plamani, cancerul la gat sau cancer la vezica. Specialistii spun ca riscul infarctului miocardic scade la numai 24 de ore dupa ce te-ai lasat de fumat.

4 Devino voluntar

Atunci cand ii ajuti pe altii te simti mai implinit sufleteste, astfel ca vei trai si mai mult. Unde mai pui ca ajungi sa iti faci tot felul de prieteni. Motivatia insa trebuie sa fie puternica pentru a te simti implinit.

5 Razi mai mult

Alunga tristetea si pesimismul din viata ta, este timpul sa razi mai mult. Este demonstrat stiintific ca o portie zdravana de ras iti descreteste fruntea si iti imbunatateste circulatia sangelui, reducand colesterolul si intarind sistemul imunitar. Un studiu realizat de cercetatorii norvegieni arata ca riscul de deces scade cu 35% in cazul celor care rad des in fiecare zi.

Sursa foto: smokefreetn.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare