Boli

#sanatate #barbati #fericire #parodontita #dieta #bauturi carbogazoase #secrete

5 lucruri surprinzatoare despre sanatatea barbatilor

Atunci cand vine vorba despre sanatate, trebuie sa luam in serios sfaturile specialistilor, caci de ele depinde, in mare masura, bunastarea noastra fizica. Spre deosebire de femei, se pare ca barbatii vor sa arate bine, insa ascund acest lucru si tin diete in mare secret. Iata cinci lucruri surprinzatoare pe care poate nu le stiai despre sanatatea barbatilor.

1 Cafeina iti distruge increderea

Daca bei prea multa cafea, s-ar putea sa-ti pierzi increderea in tine. Cel putin, aceasta este avertizarea cercetatorilor din cadrul Universitatii Bristol din Marea Britanie, care spun ca, la barbati, cafeina nu este de nici un ajutor. Ba chiar le inhiba abilitatea de a face fata stresului si le distruge increderea in sine, facandu-i sa-si subevalueze performantele.

2 Nu te speli pe dinti, ai parte de disfunctii erectile

In afara de problemele cunoscute, faptul ca nu te speli pe dinti si ai gingiile inflamate poate duce de disfunctii erectile. Conform unui studiu realizat in Turcia, barbatii care sufera de parodontita sunt de trei ori mai predispusi sa aiba probleme cu erectia.

3 Un barbat din trei tine dieta in secret

Mitul barbatului care bea si mananca fara remuscari este desfiintat de catre specialisti. Chiar daca pare greu de crezut, barbatii vor sa arate bine, numai ca le este rusine sa o recunoasca. Potrivit unui studiu al "Diet Chef", citat de realbuzz.com, din 600 de barbati intrebati, 90% din ei vor sa slabeasca, iar unul din trei chiar tine o dieta pe ascuns si se fereste chiar si de familie.

Motivul, spun cercetatorii, il constituie faptul ca barbatul prin definitie nu trebuie sa fie slab, iar cuvantul "dieta" este asociat in principal cu femeile. In plus, le este frica sa recunoasca de teama sa nu devina tinta ironiilor facute de colegi si prieteni.

4 Barbatii sunt cel mai fericiti la 37 de ani

Cercetatorii au aflat varsta la care esti cel mai fericit: 37 de ani. Asa ca nu te mai simti deprimat ca esti pe punctul de a implini 40 de ani, inca nu ai ajuns la criza varstei mijlocii!

5 O bautura carbogazoasa pe zi creste riscul cancerului de prostata

Conform unui studiu publicat in "The American Journal of Clinical Nutrition", riscul cancerului de prostata creste cu pana la 40% daca se consuma zilnic 300 de ml de bautura carbogazoasa. Conform studiului, realizat pe durata a 15 ani, cauza o reprezinta eliberarea de insulina declansata de zaharul din aceste bauturi, care duce la formarea de tumori.

Sursa foto: dipnot.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare