Boli

#simptome #sanatate #boli #organism

5 lucruri inedite pe care organismul le spune despre sanatatea ta

Organismul uman este un mecanism atat de complex, incat uneori te poate surprinde prin manifestarile lui. Stiai ca lungimea degetelor sau grosimea gambelor poate dezvalui detalii importante despre starea ta de sanatate, chiar daca nu te-ai fi gandit niciodata la legatura dintre cele doua aspecte? Urmatoarele detalii ale corpului tau te pot ajuta sa afli mai multe lucruri despre viitorul sanatatii tale.


1. Riscul de cancer pancreatic si grupa de sange

Conform unui studiu realizat de Institutul de Cancer Dana-Farber din Boston si Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Harvard, persoanele care au grupa sanguina A, B sau AB au un risc mai mare cu 44% de a dezvolta cancer pancreatic, spre deosebire de persoanele au au grupa 0.

Suplimentele cu vitamina D contribuie la reducerea riscului de cancer pancreatic si pot fi luate din timp pentru a preveni aceasta boala.


2. Riscul de AVC si gambele subtiri

Gambele subtiri sunt considerate o dovada a frumusetii feminine, insa ele pot fi si un indiciu al riscului de accident vascular cerebral. Potrivit unui studiu publicat in revista "Stroke" in anul 2010, femeile care au gambe subtiri sunt predispuse la dezvoltarea placilor de aterom, care pot duce la aparitia accidentului vascular cerebral.

Prin comparatie, gambele usor mai groase permit o distribuire mai buna a grasimii in corp, iar stratul adipos din aceasta zona a corpului are un risc foarte mic de declansare a accidentului vascular cerebral.


3. Riscul de diabet si marimea bustului

Femeile care la 20 de ani poarta cupa D la sutien au sanse mai mari sa se imbolnaveasca de diabet mai tarziu in viata, spre deosebire de femeile care au sani mici si poarta sutiene marimea A sau B. Motivul: tesutul adipos din sani poate influenta activitatea hormonala si felul in care organismului raspunde la insulina.
 

4. Riscul de Parkinson si lipsa mirosului

Boala Parkinson iti poate da cateva indicii chiar si cu 7 ani inainte de a incepe sa se manifeste. Imposibilitatea de a simti miros de banane, lamai, lavanda sau scortisoara este un astfel de indiciu timpuriu al temutei boli. Suplimentele pe baza de omega-3 pot reduce riscul de Parkinson, daca sunt luate din timp.


5. Riscul de osteoartrita si lungimea degetelor

Femeile care au degetul aratator mai scurt decat degetul inelar sunt de doua ori mai predispuse la osteoartrita, deoarece au un nivel mai mic de estrogen in organism, hormon care joaca un rol important in prevenirea bolii.

Sursa foto: prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare