Boli

#sarcina #ginecolog #medicamente #control medical # sex sarcina # secretii vaginale

5 intrebari pe care ti-e rusine sa le pui la ginecolog si raspunsul la ele

Te-ai saturat sa mergi la ginecolog si sa-ti fie rusine sa intrebi lucruri de care esti jenata? Fiecare dintre noi ne confruntam cu diverse probleme, insa ne ferim sa ne intrebam medicul ginecolog doar pentru ca sunt niste subiecte mai putin confortabile. Noi ne-am gandit la cateva probleme cu care te-ai putea confrunta, dar pe care nu le impartasesti cu nimeni:
 
Secretia vaginala – ce este "normal"?
 
Uita de cuvantul „normal”. Cand vine vorba de limitele normale ale cantitatii de secretie vaginala, specialistii sustin faptul ca fiecare femeie este diferita din acest punct de vedere. Important este sa stii ceea ce este normal pentru tine. Asadar, daca observi vreo schimbare brusca a culorii, a mirosului sau a consistentei trebuie sa iti faci o programare la medicul ginecolog.

Ce este in neregula cu libidoul meu?

Daca te confrunti cu problema libidoului redus, ar trebui sa te gandesti mai intai de toate la cauzele acesteia. Stephanie Buehler, un sexolog american sustine faptul ca ar fi mai multe motive pentru care apetitul tau sexual a scazut: motive psihologice, relationale, dar si fizice. Daca aceasta problema persista pe o perioada de mai multe luni, este recomandat sa consultati medicul dvs., dar si un terapeut specializat in probleme de cuplu si sexologie.

Ejacularea feminina – motiv de ingijorare?

Barbatii nu sunt singurii care pot ejacula, iar asta probabil deja o stii. Acest lucru se poate intampla si in cazul femeilor, ca urmare a stimularii punctului G. Asadar, nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi, ejacularea feminina este normala, mai ales daca ai parte de un orgasm cu o intensitate aparte.

Pot face sex in timpul sarcinii?

Specialistii sunt de parere ca atata timp cat nu ai o sarcina cu complicatii, actul sexual este posibil in perioada sarcinii. In primele doua treimestre de sarcina te vei simti mai confortabil in pozitiile pe care ti le alegi, insa in cel de-al treilea trimestru trebuie sa fii mai precauta si sa gandesti totul strategic, astfel incat sa nu ai probleme. Foloseste perne si descopera pozitiile care te avantajeaza si nu iti creeaza disconfort.

De ce sfarcurile mele sunt atat de sensibile?

Ei bine, raspunsul este simplu: aceasta sensibilitate se datoreaza miilor de terminatii nevoase, asadar nu te teme, deoarece sensibilitatea va creste mai ales in perioada menstruala. Exista, de asemenea, femei care se confrunta cu aceasta problema mai ales inaintea perioadei menstruale, deoarece cantitatea progesteronului scade.

Daca mai ai si alte intrebari la care iti doresti un raspuns avizat, lasa-ne un comentariu si vom reveni cu raspunsul cat mai curand!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare