Boli

#crema de protectie solara #crema #factor de protectie #spf #raze ultraviolete

5 greseli legate de folosirea cremei de protectie solara pe care probabil le faci si tu

Crema de protectie solara este principala arma in lupta cu razele ultraviolete, iar de folosirea ei corecta depinde in mare masura si sanatatea ta. Prima greseala pe care o poti face este sa nu o folosesti deloc, riscand astfel sa dezvolti cancer de piele. Dar chiar si daca esti responsabil in aceasta privinta si crema de protectie solara nu lipseste din geanta atunci cand iesi din casa, tot poti sa faci cateva greseli comune. Iata care sunt cinci dintre ele!

1 Folosesti aceeasi crema de 2 ani

Ingredientele active din lotiunea solara se deterioreaza in timp, iar aceasta duce la o protectie insuficienta pe care crema o poate asigura pielii tale. Mai mult, explica dermatologul american Lisa Garner, odata deschis recipientul este foarte posibil sa fie contaminat cu microbi, din cauza conservantilor care isi pierd proprietatile.

Pastreaza crema intr-un loc ferit de soare si foloseste-o pe parcursul unui singur an.

2 Te bazezi pe factorul de protectie din machiajul tau

Te machiezi si iti spui ca nu mai are rost sa te dai si cu crema de protectie solara, caci oricum fata ta este protejata. Este gresit din cel putin doua motive.

Primul este legat de faptul ca restul partilor corpului nu sunt protejate corespunzator. Cel de-al doilea se refera la faptul ca machiajul, respectiv fondul de ten, nu ofera suficienta protectie decat daca este aplicat in cantitati mari. In plus, acesta se estompeaza sau se dizolva pe parcursul zilei.

3 Folosesti foarte putina crema

Cand sanatatea ta este la mijloc, trebuie sa aplici lotiunea de soare in cantitati suficiente. Asigura-te ca fiecare parte din corp expusa la razele ultraviolete, chiar si atunci cand soarele nu straluceste pe cer, este protejata de un strat de crema consistent.

4 Te protejezi doar la inceputul zilei

Atunci cand stai in soare, crema de protectie te ajuta timp de maximum doua ore de la aplicare. De aceea, este foarte important sa o ai in permanenta la indemana si sa nu uiti sa te protejezi de cate ori este necesar, mai ales daca transpiri excesiv sau daca intri in apa.

5 Folosesti o lotiune cu factorul SPF mare

Dermatologii recomanda o crema cu un factor SPF (Factor de Protectie Solara) de cel putin 30. Asta nu inseamna ca acele lotiuni cu SPF-ul de 60 pot oferi de doua ori mai multa protectie sau ca dureaza de doua ori mai mult. Daca este corect aplicata, crema cu SPF-ul 30 poate oferi 96% protectie impotriva arsurilor solare, pentru ca orice fel de crema ai folosi nu te va proteja 100%.

Sursa foto: foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare