Boli

#infectii spitale #infectii nosocomiale #bacterii spitale

5 bacterii care ne omoara in spitale

Doi pacienti au murit, in aceasta saptamana, la Institutul Marius Nasta din Bucuresti, dupa ce au contractat o bacterie periculoasa!

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvolta in secțiile de terapie intensiva. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. Barbatul care a murit mai avea și alte boli. El suferea de pneumonie și bronhopneumonie. Dupa acest incident la secția de terapie Intensiva de o saptamana insa nu se mai fac internari, pentru a nu fi puși in pericol și alți bolnavi. Femeia de 44 de ani a decedat ieri. ea fusese adusa de la Institutul Matei Bals, conform click.ro.

Anul trecut, spitalele din tara au raportat 2.506 cazuri de infectii nosocomiale, potrivit Institutului National de Sanatate Publica.

Dintre acestea, 12 cazuri de infectie cu piocianic, 19 cu acinetobacter, 43 cu stafilococ auriu, 23 cu klebsiella, iar 30 cu E. coli.

Pseudomonas Aeruginosa (piocianic) se poate regasi in apa, sol, plante ori in tesuturile animale. in cazul infectiei la oameni, bacilul elibereaza proteine toxice, care ataca tesuturile si provoaca dezechilibre majore in sistemul imunitar. Bacilul se transmite doar la persoanele care au o anumita predispozitie spre astfel de infectii, cum sunt, de pilda, pacientii cu arsuri mari

Acinetobacter este o bacterie frecventa in mediile spitalicesti, bacteria se gaseste pe catetere, pe tuburile intubatoare sau pe sondele urinare. Acinetobacter este un germen care prefera mediile apoase si este intalnit frecvent in sectiile de Terapie intensiva. Poate provoca infectii mortale, pentru ca e rezistent la multe antibiotice

Escherichia Coli (E. coli) este responsabila pentru un numar mare de infectii urinare si digestive. Se poate transmite in spital, daca exista persoane deja infectate, sau prin intermediul mancarii si a apei contaminate.

Klebsiella ataca sistemele respirator, digestiv si genito-urinar. in cazul bolnavilor internati in stare grava, care sufera de diabet, alcoolism sau sunt batrani, acest germen poate cauza pneumonii fatale.

Staphylococcus Aureus (Stafilococul auriu) este o bacterie care se gaseste de obicei pe pielea si in mucoasele omului. Ea supravietuieste timp indelungat pe suprafete uscate si se transmite direct de la o persoana la alta sau prin intermediul lenjeriei sau prosoapelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare