Boli

# aparat dentar copilarie #aparat dentar

5 avantaje ale purtarii aparatului dentar in copilarie

Daca pana in urma cu douazeci de ani spre exemplu, oamenii se cam fereau de aparatele dentare, din diferite motive, astazi nu ar trebuie sa mai existe vreo scuza pentru a urma un astfel de tratament. Un aparat dentar poate face adevarate minuni, atat in privinta esteticii, dar si in ceea ce inseamna sanatatea zambetului per total. Cel mai bine este ca aparatul dentar sa fie purtat in copilarie, iar in continuare iti vom prezenta cinci avantaje ale unui aparat dentar pentru copii.

1. Tratamentul dureaza mai putin

Deoarece in copilarie, intre corpul este in schimbare zi de zi, inclusiv oasele si dintii, acestia sunt mai usor de deplasat si este mult mai simplu de influentat pozitia lor finala. Astfel, tratamentul la copii poate dura mult mai putin decat la adulti, indiferent de pozitia initiala a dintilor.

2. Mai putine neajunsuri

Un adult care poarta aparat dentar fix se poate confrunta cu anumite neajunsuri, cum ar fi faptul ca trebuie sa se spele pe dinti la o toaleta publica (daca ia masa in oras sau chiar si la locul de munca), iar pentru un copil, chiar si o simpla gustare la scoala, necesita spalare imediata. In plus, daca ne referim si la aspectul estetic, adultii au de cele mai multe ori teama de a nu fi judecati si trebuie sa raspunda si la diverse intrebari, aproape zilnic, ceea ce la un moment dat poate deveni enervant. Asadar, cel mai bine este ca problemele dentare sa fie rezolvate din copilarie, deoarece sunt foarte usor de gestionat.

3. Costuri mai scazute

In general, aparatele dentare pentru copii sunt mai ieftine, iar pe langa acest aspect trebuie sa tii cont si de faptul ca durata tratamentului fiind mai scurta, va scadea si costurile consultatiilor lunare. In plus, daca ne gandim pe termen lung, deoarece dintii vor fi aliniati, igiena va fi mai buna, iar posibilitatea aparitiilor cariilor sau altor probleme scade considerabil, astfel incat viitorul adult va economisi banii pe care i-ar fi dat pe proceduri daca nu ar fi rezolvat problema.

4. Efectul se mentine pe termen lung

Cu toate ca organismul unui copil este in permanenta in crestere, nu inseamna ca efectul conferit de aparatul dentar nu se va mentine. Celulele osoase au memorie si vor reusi sa mentina pozitia dintilor indiferent de cat de mult se va modifica maxilarul copilului in timpul cresterii. Astfel, sunt extrem de rare cazurile in care un adult care a purtat aparat dentar in copilarie, ar putea avea nevoie de un nou tratament.

5. Scade riscul unor afectiuni ulterioare

Dintii inghesuiti sau care nu cresc corect pot cauza multe afectiuni stomatologice: carii, igiena dentara defectuoasa care mai apoi se poate transforma in gingivita si parodontoza si multe altele. Sa nu mai mentionam si aspectul estetic (chiar si trasaturile fetei pot fi afectate daca dantura nu ofera sustinerea corecta) si cel al masticatiei (in cazul unei malocluzii, alimentele sunt adesea mestecate incomplet, ceea ce afecteaza si digestia). Un simplu aparat dentar purtat in copilarie, poate preveni toate aceste probleme, care nu doar vor fi dificil si scump de tratat, dar vor provoca si durere.

In incheiere, speram sa intelegi importanta purtarii la timp a unui aparat dentar, astfel incat copilul tau sa aiba un zambet frumos si sanatos.

Sursa foto: picspree.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare