Boli

#stres #relaxare #sanatate #fast-food #mancare sanatoasa # stil de viata sanatos #viata sanatoasa

4 schimbari importante pentru o viata fara stres in 2013

Sanatatea este prima rezolutie care-ti vine in minte la finele fiecarui an, nu-i asa? O consideri cea mai importanta dintre toate, de ea depinzand toate celelalte obiective pe care ti le propui pentru restul anului. Insa nu este suficient doar sa o treci pe lista si atat. Este important sa stabilesti de la inceput pasii exacti care sa te ajute sa scapi de stres, boli si griji in noul an. Iata cum sa ai parte de mai multa relaxare si destindere in viata ta in 2013!


1. Fa-ti toate testele medicale restante si obligatorii

Inceputul noului an este un moment prielnic pentru a incepe sa faci programari la medic. Exista o serie de analize medicale obligatorii pe care trebuie sa le faci anual. Incepe cu ele! Apoi, in functie de starea de sanatate si de afectiunile de care suferi, fa o programare si la alti specialisti, pentru a te asigura ca totul este in ordine sau pentru a-ti rezolva cat mai repede eventualele probleme de sanatate.


2. Invata sa traiesti bio

Chiar daca pare un moft, curentul bio are beneficiile lui. Sa nu uitam ca ecologic inseamna 100% natural, deci tot ce poate fi mai bun pentru sanatatea ta. Nu spune nimeni ca ar trebui sa adopti intru totul acest model de viata, deoarece nu este usor si este si destul de costisitor. Nu ar strica insa ca, ori de cate ori ai ocazia, sa optezi pentru variante fara aditivi si conservanti ale alimentelor pe care le folosesti.


3. Adopta o atitudine pozitiva

Dictonul "mens sana in corpore sano" pare sa se fi transformat in epoca moderna in "corpore sano in mens sana". Se pune mai mult ca oricand accentul pe sanatatea mentala ca parte esentiala a unui organism sanatos.

Combaterea stresului cotidian si atitudinea pozitiva si te ajuta sa infrunti cu succes problemele si sa gasesti intotdeauna cele mai potrivite solutii la ele. Schimba-ti atitutinea si incepe sa vezi si partea plina a paharului, pentru a avea parte de viata sanatoasa pe care ti-o doresti. Relaxeaza-te si pune mai mult accentul in 2013 pe activitati care te relaxeaza si te binedispun.


4. Mese cat mai sanatoase

Sa-ti propui sa treci de la o alimentatie haotica direct la o dieta stricta este nerealist si un obiectiv greu de dus la indeplinire. Schimbarea trebuie sa se faca progresiv si fara reguli alimentare foarte stricte. Mai bine iti pui in plan sa incerci sa mananci ceva mai sanatos decat anul trecut si sa-ti promiti ca iti vei da toata silinta pentru a mai elimina din mancarurile nocive sanatatii tale, cum ar fi cele de tip fast-food, grasimile si prajelile in exces. Este mai cinstit fata de tine si are mai multe sanse de reusita!

Foto: woman.thenest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare