Boli

#substante cancerigene # risc cancer #cancer #prevenire cancer

4 lucruri de acasa care pot provoca cancer

Fumatul, alimentatia sau poluarea sunt deja cauze cunoscute ale aparitiei cancerului, insa putina lume stie ca, de foarte multe ori, in propriile case exista factori care pot determina declansarea bolii. Iata top 4 obiecte cangerigene pe care le ai in locuinta ta.


Vasele ieftine de plastic


Vesela de plastic, de unica folosinta sau bolurile si tacamurile din plastic iefin pot provoca aparitia cancerului. Mai exact, atunci cand sunt introduse la cuptorul cu microunde, aceste obiecte imprastie in mancare substante chimice care afecteaza intregul organism si care ataca sistemul imunitar, lasand astfel o portita libera cancerului.

Evita sa folosesti tacamuri si boluri de plastic, chiar daca acestea sunt mai practice si mai comode decat cele obisnuite.


Sticlele de plastic


Daca obisnuiesti sa pastrezi sticlele mici de plastic si sa le refolosesti pe o perioada lunga de timp, trebuie sa stii ca iti pui sanatatea in pericol. Este adevarat ca uneori este mult mai avantajos sa reumpli o sticla de apa, insa calitatea plasticului din care acestea sunt realizate este cel putin indoielnica. Mai exact, la schimbari bruste de temperatura, plasticul respectiv incepe sa se deterioreze si sa elimine astfel substante toxice.


Odorizantele de camera


Desi intentiile tale sunt bune atunci cand folosesti un spray sau un odorizant pentru camera, trebuiue sa stii ca aceste produse contin substante toxice care ajung cu usurinta in sistemul respirator, in sange si in creier. Evita sa folosesti produse odorizante, iar daca vrei sa improspatezi aerul din camera nu iti ramane decat sa faci curatenie, sa deschizi larg ferestrele si sa te folosesti de uleiurile esentiale naturale.


Lumanarile parfumate


Ca si odorizantele, lumanarile parfumate sunt un pericol pentru sanatatea ta. Fumul pe care acestea il elimina poate provoca aparitia cancerului daca ajunge in plamani si in organismul tau. De preferat este sa eviti utilizarea acestor produse sau sa le tii, cel mult, pe post de obiecte decorative.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului