Boli

#predispozitie boli #boli #semne carenta vitamina d #carenta vitamina d #vitamina d soare #vitamina d

4 boli grave la care esti predispus din cauza lipsei de vitamina D

Cunoscuta si drept "vitamina soarelui", pentru ca organismul o asimileaza cel mai mult in urma expunerii la soare, vitamina D este esentiala pentru sanatate. In cazul deficientei de vitamina D, pot aparea probleme serioase.

Necesarul zilnic de vitamina D este de 600 unitati internationale (U.I), insa, potrivit profesorului american Joel Fuhrman, autorul cartii "Superimunitate", citat de prevention.com, multe persoane ar putea avea nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D. De aceea, medicul este singurul in masura sa iti spuna daca ai carente de vitamina D, si care este cantitatea pe care trebuiesa o iei.

In lipsa unui tratament adecvat pot aparea probleme grave de sanatate precum:

1. Afectiuni ale inimii

Persoanele cu un deficit de vitamina D sunt cu 32% mai predispuse la boli ale arterelor coronariene, in comparatie cu persoanele care au un nivel normal al acesteia. Mai mult, potrivit unui studiu prezentat anul trecut la reuniunea anuala a medicilor cardiologi din Statele Unite ale Americii, cei care sufera de deficiente de vitamina D sunt cu 20% mai predispusi la forme severe ale acestor afectiuni, pentru ca organismul este mai predispus la inflamatii, pe fondul unui sistem imunitar scazut.

2. Pneumonie

Riscul de a face pneumonie este de doua ori si jumatate mai mare la persoanele cu un nivel mic de vitamina D in organism fata de persoanele care nu au o astfel de problema, potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea de Est din Finlanda, la care au participat 1.421 de persoane. Acest lucru se intampla deoarece lipsa de vitamina D slabeste sistemul imunitar al organismului, spun cercetatorii.

3. Depresie

Persoanele cu un nivel scazut de vitamina D in organism sunt de doua ori mai predispuse la depresie, fata de persoanele care nu au astfel de carenta, potrivit unui studiu recent, publicat in Jurnalul Britanic de Psihiatrie, citat de prevention.com. Cercetatorii sugereaza ca un nivel scazut al acestei vitamine poate afecta regiunile creierului care se ocupa de reglarea starii de spirit.

4. Cancer de prostata

Riscul unei forme agresive de cancer de prostata este de pana la patru-cinci ori mai mare in cazul barbatilor cu un nivel scazut al acestei vitamine in organism, spune o cercetare publicata in jurnalul american "Clinical Cancer Research", citat de prevention.com.

Sursa foto:scienceillustraded.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului