Boli

#alergii #gastrita #dermatita #astm #boli #primavara #sanatate

4 boli care se agraveaza primavara

Ca in fiecare an, oscilatiile de temperatura, dar si alti factori, precum polenul plantelor, fac ca primavara sa fie greu de suportat pentru multe persoane. Si asta, deoarece anumite boli si alergii se agraveaza in aceasta perioada. Iata care sunt acestea si cum poti fi prevenite.

Rinita alergica

Polenul este inamicul numarul 1 pentru persoanele alergice, caci este principalul factor declansator al rinitei alergice. Afectiunea se manifesta de obicei primavara, de pe la jumatatea lunii martie si tine pana la sfarsitul verii. Are drept simptome stranut, mancarimi ale gatului si ale nasului, ochi iritati, secretii nazale.

Persoanele alergice trebuie sa inceapa tratamentul cu medicamentele impotriva alergiilor imediat ce apar primele simptome. Ca masuri de preventie, este important sa evite iesirile din casa in perioadele in care este mult polen in aer si sa tina ferestrele inchise.

Dermatita seboreica

Schimbarile de temperatura si oscilatiile dintre aerul umed si cel uscat specifice primaverii sunt cativa dintre factorii care amplifica simptomele dermatitei seboreice, afectiune care se manifesta prin mancarimi ale pielii, roseata, dar si aparitia scuamelor, mai ales la nivelul fetei si al scalpului. Si starile de oboseala cauzate de astenie pot accentua dermatita seboreica.

In afara tratamentului recomandat de medic, este indicat sa mananci legume si fructe bogate in vitamina A, precum morcovii, spanacul, cartofii dulci, mango, rosii si piersici.

Astmul bronsic

Este o afectiune care “renaste” odata cu sosirea primaverii, din cauza schimbarilor de temperatura, dar si a polenului si a prafului. Ca sa previi aparitia crizelor, evita pe cat de mult poti mediile umede, cele cu praf, dar si iesirile in natura, in perioada de polenizare a copacilor.

Crizele de astm tin de la cateva ore pana la cateva zile. Se manifesta prin tuse, dificultati respiratorii, dar si durere in piept. Daca stii ca suferi de aceasta boala, nu pleca fara sa ai medicamentele cu tine.

Gastrita si ulcerul

Si afectiunile gastrice, precum gastrita si ulcerul, se pot agrava primavara, din cauza schimbarilor de alimentatie. Consumand mai des legume crude, acestea pot duce la cresterea aciditatii stomacului si la aparitia arsurilor. Este important sa fii atent la alimentele pe care le consumi si sa le eviti pe cele care iti fac rau.

Sursa foto: tunisie-news.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului