Boli

#importanta vaccinare #vaccinare adulti #vaccinare #vaccin #vaccinare antigripala

3 vaccinuri pe care toti adultii trebuie sa le faca in contextul pandemiei de coronavirus

Coronavirusul afecteaza tot mai multe persoane. Din pacate, dupa vindecare, peste 80% dintre pacienti raman chiar si doua luni, sau mai mult, cu stari de disconfort.  Iar daca virusul se intalneste si cu alte afectiuni, vindecarea este cu atata mai greoaie.

 

Pe langa masurile clasie de preventie a infectarii cu noul coronavirus (pastrarea distantei fizice, purtarea corect a mastii de protectie si dezinfectarea cat mai desa a mainilor), este esential sa prevenim aparitia altor afectiuni care, in cazul contactarii noului virus, ar putea inrautati boala. Pentru asta, adultii au nevoie de trei vaccinari in acest sezon. 

 Astfel, potrivit medicilor, anul acesta, mai  mult decat oricand, este indicat ca adultii sa-si faca trei vaccinuri. Printre acesta se numara clasicul vaccin antigripal, dar si vaccinul anti-pneumococic (care se efectueaza o data in viata) si vaccinul DTP (care trebuie facut o data la 10 ani).

“Cred ca trebuie sa ne schimbam mentalitatea in raport cu vaccinarea adultului in aceasta perioada si cred ca va trebui o regula de viata vaccinarea adultului. Anul, vaccinul antigripal. O data in viata, vaccinul anti-pneomococic. Si DTP, o data la 10 ani”, a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager al spitalului Marius Nasta, potrivit stirileprotv.ro.

Acestea sunt scheme de vaccinare recomandate in Uniunea Europeana. Vaccinul anti-pneumococic trebuie facut si de adulti si nu doar de cei mici, deoarece 90% dinte pneumoniile bacteriene sunt produse de pneumococ. Iar vaccinul DTP (diftero-tetano-pertussis), vaccin care te protejeaza impotriva difteriei, tetanosului si a tusei convulsive, exista in schema nationala pentru imunizarea copiilor, insa acesta trebuie administrat si la adulti. Vaccinul DTP are nevoie de un rapel la fiecare 10 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare