Boli

#carciolog #boli cardiovasculare #simptome

3 simptome care trebuie sa te trimita cat mai repede la cardiolog

Chiar daca multe persoane stiu deja ca bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial, tot amana vizita la cardiolog din diferite motive.

 

Din categoria bolilor cardiovasculare fac parte accidentul vascular cerebral, infarctul, insuficienta cardiaca, aritmia si alte afectiuni ale inimii si vaselor de sange, multe dintre ele fiind asociate cu ateroscleroza. Pentru ca multe dintre aceste afectiuni sunt asimptomatice, ele pot evolua pana la aparitia unor evenimente medicale serioase, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau infarctul.

De aceea, nu ar fi rau sa stii factorii de risc si simptomele timpurii ale bolilor cardiace, pentru a putea primi tratamentul si recomandarile necesare, inainte ca boala sa avanseze. Informatia e importanta, mai ales daca prezinti anumiti factori de risc asa cum ar fi hipertensiunea arteriala sau diabetul.

Avand in vedere ca dieta nesanatoasa, sedentarismul, consumul de alcool si fumatul sunt printre cei mai importanti factori de risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare, tratamentul ales de cardiolog poate insemna si schimbari ale stilului de viata.

Daca ti se pare ca prezinti una dintre simptomele de mai jos, te poti prezenta oricand unui medic cardiolog Arcadia pentru un consult medical specializat si tratament personalizat.

3 simptome care nu trebuie ignorate

Prezenta oricarui simptom mentionat aici poate fi un motiv bun de a solicita expertiza unui medic cardiolog cat mai curand posibil, inainte ca starea ta de sanatate sa se agraveze.

Disconfort la nivelul pieptului

Deoarece durerile in piept au mai multe cauze si pot fi similare, in ceea ce priveste nivelul de disconfort, poate fi greu de realizat motivul adevarat al suferintei. Spre exemplu, durerea prezentata de angina pectorala este comparabila cu aceea prezentata de arsurile gastrice, motiv pentru care poate fi ignorata o afectiune cardiaca serioasa.

Arsurile la stomac vin si cu durere la nivelul pieptului din cauza prezentei continutului gastric in esofag, in timp ce angina pectorala se caracterizeaza prin suferinta si presiune la nivelul pieptului, cauzata de fluxul redus de sange catre inima.

Din cauza acestor asemanari, este important sa apelezi la expertiza unui medic cardiolog, mai ales daca simptomele apar frecvent si in diferite momente ale zilei.

Dispnee recurenta cu sau fara efort depus

Dispneea poate fi un simptom al afectiunilor cardiace usor de trecut cu vederea, mai ales ca se poate instala fara alte manifestari, precum durerea sau presiunea in piept.

Mai mult decat atat, dispneea se poate manifesta diferit la fiecare persoana in parte, aceasta putand lua diferite forme cum ar fi tuse sau dificultate de a respira in anumite pozitii. Daca ai dispnee, este recomandat sa nu o ignori si sa te prezinti la medic, intrucat cauzele ei pot varia de la afectiuni usoare la afectiuni cardiace serioase, cum ar fi aritmia.

Vertijul sau ameteala

Starea de ameteala poate avea foarte multe cauze printre care migrenele sau ridicarea prea rapida in picioare. Cu toate acestea, insa, vertijul mai poate semnala si prezenta unor afectiuni mult mai serioase cum ar fi cele cardiace, mai ales daca acesta apare frecvent.

Deoarece vertijul poate aparea in urma pomparii ineficiente a sangelui de catre inima, rezultand o scadere a tensiunii arteriale si instalarea starii de ameteala, este recomandat sa te adresezi medicului si sa ii detaliezi simptomele prezentate, istoricul tau medical dar si cel familial.

Indiferent de simptome, nu le ignora cu speranta ca motivul este banal si ca vor trece de la sine, fiindca multe afectiuni se pot agrava odata cu trecerea timpului.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/positive-doctor-in-medical-uniform-talking-on-cellphone-in-clinic-corridor-4173249/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului