Boli

#prevenire raceala # igiena personala #microbi #raceala

3 secrete pentru a te feri de raceala iarna

Te-ai intrebat vreodata de ce racesti in fiecare iarna in ciuda faptului ca ai luat suplimente de vitamine C, ai mancat cat mai natural si ai mai luat si preventiv cate o aspirina ? Uneori aceste lucruri chiar nu sunt de ajuns. Trebuie sa iei in considerare ca organismul tau este supus zilnic unui stres continuu, ca ai mai multe griji decat bucurii, ca aerul pe care il respiri nu este intotdeauna curat si ca in lenjeria ta de pat de ascund microbi si bacterii care te slabesc.

Urmeaza acesti pasi simpli pentru a-ti mentine sanatatea in fiecare iarna, chiar si atunci cand temperaurile sunt foarte scazute, iar toti cei din jurul tau sunt bolnavi.
 

Respira aer curat in fiecare zi


Daca locuiesti in oras este destul de dificil sa respiri aer perfect curat, insa chiar si asa, aerul de afara este mai bun decat cel din casa. Aeriseste casa in fiecare seara si dimineata, cel putin cate 10 minute. Deschide larg ferestrele din toata casa (tine usile inchise pentru a evita curentul) si bucura-te de aer curat. In acelasi timp, iesi in fiecare zi la o scurta plimbare, chiar daca nu ai un motiv intemeiat. Aerul proaspat si rece te va ajuta sa te simti mai bine si va distruge toti germenii din jurul tau.
 

Relaxeaza-te


Gandeste-te la faptul ca se apropie sarbatorile de iarna, asa ca incearca sa nu te mai stresezi. Evita sa mai iei in seama micile rautati ale celor din jurul tau, nu te mai enerva cand la serviciu primesti taskuri in plus (oricum va trebui sa le rezolvi) si nu te mai supara cand partenerul de viata sau cineva din familia ta face mici greseli.

Relaxeaza-te zilnic alaturi de cei dragi, ia-ti un animal de companie care sa te faca sa razi si intalneste-te cu prietenii tai .
 

Spala-te pe maini


Cand ajungi acasa spala-te pe maini. La fel si cand ajungi la birou. Banii, obiectele din mijloacele de transport in comun, manerele de la usi, lifturi etc sunt pline de bacterii. Nu este neaparat necesar sa folosesti sapun antibacterian, ci doar sa speli bine mainile, zona dintre degete, cea de sub unghii si chiar incheieturile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare