Boli

#cumparare scaun #probleme spate #scaun ergonomic #scaun

3 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu un scaun ergonomic de calitate

Fie ca ne place, fie ca nu, multi dintre noi ne petrecem peste 8 ore pe zi la birou, pe scaun, in fata calculatorului, insa nu suntem constienti de faptul ca acest obicei poate fi un adevarat chin daca scaunul pe care il folosim este inconfortabil. Durerea de spate, de gat si rigiditatea resimtita in zona umerilor sunt doar cateva dintre efectele aparute din aceasta cauza.

De-a lungul anilor, au fost realizate nenumarate cercetari stiintifice care dovedesc ca utilizarea unor scaune nepotrivite pentru perioade lungi de timp ne fac sa adoptam o pozitie gresita la birou. In acest fel, intreaga greutate din partea superioara a corpului este transferata pe coapse si pe fese, coloana vertebrala este stramba, iar circulatia sanguina de la picioare este ingreunata din cauza presiunii. Si atunci, care este solutia? Scaunul ergonomic! Sederea corecta intr-un scaun ergonomic bine construit poate ajuta la reducerea senzatiei de disconfort si a oboselii, la cresterea fluxului sanguin si, nu in ultimul rand, la sporirea productivitatii la locul de munca.

In informatiile de mai jos vei putea descoperi care sunt problemele de sanatate pe care le poti rezolva cu ajutorul unor scaune ergonomice de calitate.

Scaunele ergonomice ajuta la ameliorarea durerilor

Fara sprijinul adecvat oferit de un scaun ergonomic, sederea prelungita pe un scaun obisnuit poate provoca dureri de spate, crampe musculare si epuizare. Aceste afectiuni pot reduce, in mod inevitabil, capacitatea de concentrare acasa sau la locul de munca. De aceea, scaunele ergonomice sunt utilizate, in principal, pentru a ajuta la prevenirea si ameliorarea durerilor. Structura acestora, tetierele pentru sustinerea corecta a gatului si a capului, precum si forma lor ajuta coloana vertebrala sa fie dreapta si relaxata.

Asigura circulatia corecta a sangelui

In mod normal, un scaun obisnuit nu ofera sustinerea de care are nevoie partea inferioara a corpului, rezultatul fiind o circulatie sanguina proasta. Cele mai multe scaune ergonomice iti permit sa reglezi pozitia scaunului si inaltimea acestuia la lungimea picioarelor tale. Este important ca ele sa stea tot timpul la un unghi de 90 de grade fata de podea, pentru a asigura o circulatie corecta a sangelui. In caz contrar, este posibil sa apara durerile musculare si carceii in zona gambelor.

Imbunatatesc capacitatea de concentrare

Un scaun ergonomic de calitate ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare prin eliminarea senzatiei de disconfort. Circulatia sanguina adecvata si lipsa durerilor musculare te ajuta sa te simti bine si sa fii mai productiv(a). In loc sa iti petreci ziua incercand sa iti asiguri confortul de care ai nevoie pentru a lucra in conditii optime, iti vei putea distribui atentia asupra lucrurilor cu adevarat importante.

Gasesti scaune ergonomice de calitate la ScauneOnline

Magazinul online ScauneOnline.ro are in portofoliu zeci de modele atractive de scaune ergonomice de birou, pentru toate gusturile si preferintele. Indiferent ca e vorba despre scaune clasice, impunatoare, din piele, sau de scaune colorate, moderne si usor de asortat in orice conditii, toate modelele puse la dispozitie sunt concepute astfel incat sa asigure suportul adecvat pentru spate si picioare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare