Boli

#sanatate #infectii urinare #infectii respiratorii #infectie

3 infectii des intalnite in sezonul rece

Sezonul rece este cunoscut ca fiind perioada in care infectiile pandesc la toate colturile si sunt gata sa ne atace sanatatea.  Iata cateva dintre cel mai des intalnite infectii in sezonul rece si prin ce metode te poti feri de acestea.


Faringita


Faringita este o infectie virala sau bacteriana care se manifesta de obicei prin tuse, secretii nazale, dureri puternice in gat  si febra mare.  Faringita apare cel mai des in sezonul rece si umed, asa ca toamna si iarna esti predispus la aparitia acesteia. Aceasta este de cele mai multe ori o reactie de aparare a tesutului limfoid la agresiunea provocata de un factor patogen asupra formatiunilor limfoide ale faringelui.


Chiar daca faringita se trateaza in aproximativ o saptamana,  ar fi mai bine sa o previi si sa scapi de simptomele care, in functie de cat de slabit este sistemul tau imunitar, te pot tine in pat in aceste 7 zile.


Pentru a preveni faringita trebuie sa te speli cat mai des pe maini (de preferat cu sapun lichid si nu cu unul solid la comun). De asemenea, alimentatia sanatoasa si chiar suplimentele alimentare care iti intaresc sistemul imunitar (echinaceea, spirulina vitamina C etc) isi vor fi de mare ajutor.


infectia urinara


Infectia urinara este produsa de cateva microorganisme care atunci cand ajung la nivelul aparatului urinar, se inmultesc si provoaca o serie de modificari la nivelul functionari cailor urinare.


Infectia urinara se manifesta prin usturimi, nevoie frecventa de a urina, urina tulbure, urat mirositoare sau cu sange, durere a abdomenului sau a spatelui, senzatie de disconfort in zona intima.


Infectia urinara poate fi prevenita urmand cu strictete regulie de igiena.  Asadar, dusurile zilnice sunt obligatorii, prosoapele cu care se sterge zona intima trebuie sa fie perfect curate, iar sexul ar trebui sa fie protejat. In plus, se recomanda evitarea toaletelor publice, insa daca este absolut nevoie, incearca sa stai departe de colacul vasului de toaleta.  Totodata,  se recomanda intarirea sistemului imunitar printr-o alimentatie bogata in vitamine si minerale.


Infectia respiratorie


Inflamatiile acute ale mucoasei cailor respiratorii superioare (trahee, nas, faringe, gat) sunt adesea cauzate de bacterii si virusi. Printre altele, persoanele care sunt supuse riscului de infectii respiratorii , sunt cele care sufera de stres prelungit, oboseala, imunitate scazuta , stari de oboseala, consumul excesiv de tutun si alcool.


Infectiile respiratorii de manifesta prin stranut, dureri de cap, dureri musculare, nas infundat, secretie nazala abundenta, febra, frisoane si stare generala proasta.


Infectiile respiratorii pot fi prevenite cu ajutorul tonusului fizic (sportul te mentine sanatos), printr-o dieta bogata in fructe si legume, dar si prin mentinerea igienei la cote normale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare