Boli

# sucuri cancer # faina cancer #alimente cancer #cauze cancer # risc cancer

3 alimente care pot cauza aparitia cancerului

Te intalnesti cu ele zi de zi, poate le si consumi, dar te-ai gandit ca unele alimente, aparent inofensive, favorizeaza aparitia cancerului? Iata trei dintre acestea:

1. Sucurile si cancerul

Bauturile carbogazoase mai exact, consumate in cantitati mari (mai mult de 1/zi) pot cauza aparitia cancerului pancreatic, dar si cresc riscul de atac vascular cerebral, arata un studiu Biomarkers si Prevention, citat de csid.ro. 

2. Faina alba si cancerul

Este un produs ultraprocesat, iar procesul tehnologic la care este supusa aceasta inainte de a ajunge la raft presupune albirea cu clor gazos. Dincolo de faptul ca faina nu mai are nutrienti, aceasta substanta a fost asociata de autoritatile americane cu cresterea riscului de cancer si, mai evident, a diabetului. 

3. Popcorn la microunde si cancerul

Este usor de facut si gustos, dar foarte periculos pentru sanatate. Produsul contine ulei de soia nehidrogenat, precum si alte grasimi trans, periculoase si toxice pentru organism. Studii independente efectuate in SUA au gasit o legatura intre aditivii numerosi din popcorn si tumorile canceroase, asa ca mai bine il evitati pe viitor.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare