Boli

#cancerul ucide #simptome cancer #cancer

12 simptome ale cancerului pe care multi le ignora

Descoperit in faza incipienta si tratat corespunzator, cancerul poate fi invins. Unele semne ale bolii sunt insa greu de indentificat, deoarece de cele mai multe ori par banale si nu sunt luate in seama. Daca ai unul dintre simptomele de mai jos, mergi de urgenta la medic pentru un control de rutina.

1. Durerea de oase

Fie ca este o durere surda sau o durere care se simte in mod constant, durerile de oase pot fi un semn al cancerului osos. De asemenea, mai pot aparea umflaturi si fracturi la nivelul oaselor.

2. Eruptii cutanate

Eruptiile la nivelul pielii pot indica diverse afectiuni, cum ar fi infectii sau alergii. Dar mai pot fi si un semn al leucemiei, adica cancerul sangelui. Celule anormale de sange perturba productia de trombocite, care in mod normal, blocheaza vasele capilare sa se sparga si sa ajunga in piele. Ca urmare, printre semnele leucemiei sunt petele mici rosii, violete sau maronii pe piele.

3. Probleme la stomac

Fiecare persoana se confrunta ocazional cu probleme la nivelul stomacului, insa crampele severe sau durerile abdominale puternice pot fi un semn al cancerului colorectal.

4. Durerea de ochi

Durerea in jurul ochilor sau resimtita in interiorul ochilor pot fi semnul cancerului ocular. Pe langa durere, mai poate aparea vederea slabita sau chiar pierderea completa a vederii.

5. Scaderea brusca in greutate

Daca incepi sa slabesti fara sa iti fi schimbat dieta sau sa faci sport in exces, acesta poate fi un simptom al cancerului de colon sau de stomac.

6. Dificultati la inghitire

Dificultatea la inghitire este de cele mai multe ori asociata cu cancerul la gat, dar in acelasi timp poate fi un prim semn al dezvoltarii cancerului la plamani. Vocea ragusita ori senzatia de presiune la nivelul gatului pot fi un indicator timpuriu al cancerului tiroidian.

7. Dureri de cap frecvente

Durerile de cap sunt comune la fiecare dintre noi, dar atunci cand acestea devin tot mai frecvente si severe pot deveni un semn al unei tumori pe creier.

8. Arsuri la stomac

Episoadele tot mai frecvente de arsuri la stomac sau o durere in piept care apare de fiecare data dupa masa, pot fi primele semne ale cancerului esofagian sau cancerului de stomac.

9. Sani durerosi

Daca se observa schimbari la nivelul sanilor, acestia devenind rosii sau vineti si temperatura lor este ridicata, daca sunt iritati sau durerosi, pot fi simptome ale cancerului la san.

10. Oboseala

Starea de somnolenta poate avea numeroase cauze, cea mai comuna fiind ca nu dormi suficient, adica minim opt ore pe noapte. Dar starile de oboseala permanenta, mai ales daca sunt insotite de stari de moleseala extrema, pot fi semnul aparitiei cancerului.

11. Febra

Daca ai febra in mod frecvent, fara a fi racit, poate fi un simptom al cancerului. Din aceasta cauza, maduva osoasa este impiedicata sa produca celule albe in sange si influenteaza capacitatea corpului de a lupta cu infectiile.

12. Dificultati la urinare

Unul dintre primele semne ale cancerului de prostata este dificultatea de a urina sau chiar imposibilitatea de a urina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului