Boli

#simptome #infarct #atac de cord #simptome atac de cord

10 simptome ale atacului de cord. Afla cand este momentul sa suni la 112!

Atacul de cord apare atunci cand arterele sunt blocate si inima nu se mai oxigeneaza. Infarctul miocardic, cum mai este numit atacul de cord, este cauza principala a mortii oamenilor de peste 40 de ani, insa cazuri la persoane mai tinere apar din ce in ce mai frecvent. Cel mai asociat simptom cu atacul de cord este acela al durerii in piept, atunci cand inima da semne ca este bolnava, insa exista si alte simptome pentru care ar trebui sa suni la 112.


1. Durere in piept

Durerile in capul pieptului pot semnala un infarct, asa ca nu mai sta pe ganduri si suna la 112 imediat ce le sesizezi. Acum, o parte din muschiul inimii tale moare, iar daca nu primesti ajutor imediat, poti ramane cu rani permanente sau risti sa iti pierzi viata.


2. Oboseala

Oboseala este un simptom comun al infarctului miocardic, fiind de asemenea si unul inselator. Asociaza-l cu infarctul daca apare din senin, alaturi de durere de maxilar sau in piept.


3. Indigestia

Cardiologii asociaza si indigestia cu atacul de cord. Ca si oboseala, acest simptom poate fi iluzoriu. Atunci cand ai indigestie si nu poti sa respiri, te doare pieptul sau mainile, spatele ori maxilarul suna la 112.


4. Durere de maxilar

Desi rar, durerea maxilarului jos se manifesta ca un semn al infarctului miocardic. Alaturi de alte stari specifice este un alt semn de ingrijorare.


5. Ameteala

Atunci cand se intampla nenorocirea, inima ta lupta contratimp. Insa adesea un atac de cord incepe cu ameteli. Asta din cauza ca sangele este impiedicat sa ajunga la creier.


6. Transpiratia

Un alt simptom asociat cu infarctul este transpiratia abundenta. Multitudinea de boli cu care asociem transpiratia este insa mai mare: tensiune arteriala, coma hipoglicemica la diabetici, angina pectorala in colica renala etc.


7. Disconfort partea superioara a corpului

Durerea in brate, umeri sau zona gatului este un alt semn care ar trebui sa te puna pe ganduri.


8. Respiratie sacadata

Dificultatile de respiratie sunt un bun semn ca ar trebui sa suni la 112, indiferent ca ai sau nu un atac de cord.


9. Batai rapide ale inimii

Cand pulsul tau o ia razna, se impune o vizita la medic sau un telefon la salvare.


10. Anxietate intensa

Cand starile de neliniste se manifesta intens, poate fi un semn ca suferi de anxietate sau ca inima ta poate fi in pericol. Suna la 112!

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului