Boli

#febra #tratament #antiinflamator #durere #medicament #ibuprofen #supradoza

10 precautii in cazul administrarii cu ibuprofen

Cand te doare capul, maseaua, ai sau te-ai ranit, apelezi de foarte multe ori la administrarea unui medicament pe baza de ibuprofen . Ibuprofenul este un medicament anti-inflamator care amelioreaza durerea si scade febra. Adesea prescris de catre medici, ibuprofenul se poate procura si fara , din farmacii.

Deoarece foarte multe persoane apeleaza la , se impun cunoasterea anumitor precautii pentru a preveni riscuri grave pentru sanatate:

1. Nu depasi niciodata doza de pe prospectul medicamentului, adaptat varstei si greutatii.

2. Pentru inceput, este de preferat sa utilizezi doza cea mai scazuta pentru inlaturarea simptomelor. Vei minimiza astfel riscul unor posibile efecte secundare.

3. Respecta un interval de minimum 6 ore intre doua administrari.

4. Atentie la riscul de supradozaj . Daca iei si alte medicamente, verifica daca acestea nu contin anti-inflamatoare (ibuprofen sau o substanta similara) sau aspirina ( ). Chiar sub nume, forme sau dozaje diferite, ibuprofenul poate exista in numeroase medicamente.

5. Cere sfatul unui medic daca durerea persista mai mult de cinci zile si daca febra nu a scazut si dureaza mai mult de trei zile.

6. Opreste tratamentul si consulta un medic daca apar manifestari de genul: tulburari digestive , sangerari gastro-intestinale, eruptii cutanate, semne de hipersensibilitate.

7. Ibuprofenul este contraindicat femeilor insarcinate. Acest medicament poate avea consecinte grave asupra sanatatii fatului. Este indicat sa fie inlocuit cu paracetamol. De asemenea, este bine sa se evite medicamentele cu ibuprofen in cazul in care proaspata mamica alapteaza.

8. Persoanele care au antecedente de ulcer gastroduodenal, antecedente hemoragice, lupus eritematos, alergii sau astm in urma administrarii de ibuprofen sau aspirina nu trebuie sa se trateze cu ibuprofen.

9. Nu este indicat sa se administreze ibuprofen, fara aviz medical, in cazul bolnavilor de inima, ficat sau rinichi, mai ales daca persoana in cauza este in varsta.

10. Nu se administreaza ibuprofen copiilor bolnavi de varicela (exista riscul unor complicatii infectioase ale pielii). Se recomanda paracetamolul.

Atentie: Ibuprofenul este comercializat sub diferite nume: Advil, Nurofen, Modafen, Marcofen, Paduden, Brufen, Motrin etc.

Sfaturi utile

  • Anumite dureri pot fi atenuate prin simpla aplicare a ghetii, cum este cazul contuziilor, sau prin aplicarea caldurii (apei calde), cum se intampla in ameliorarea durerilor de masea sau menstruale;
  • Uneori, adoptarea unui stil de viata sanatos este cea mai buna masura de prevenire: o buna si consultatii periodice la medicul stomatolog pentru prevenirea durerilor dentare; exercitii fizice sau pierderea kilogramelor in plus in cazul durerilor de spate; purtarea de protectii in cazul practicarii unui sport, pentru a se evita accidentarile;

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare