Boli

# distrugere dinti #obiceiuri nesanatoase #dinti #greseli

10 greseli pe care le faci zilnic si care iti distrug dintii

Multe dintre obiceiurile zilnice iti distrug dintii, fara sa iti dai seama. De la consumul de dulciuri, pana la problemele emotionale, dantura ta poate avea de suferit. Iata care sunt cele mai mari greseli pe care le faci si invata cum sa le eviti, pentru a avea o dantura sanatoasa.

Rontai cuburi de gheata

Atunci cand mesteci gheata risti sa iti distrugi smaltul dintilor sau sa ajungi cu mare parte din dantura crapata. Dintii crapati fac, in multe cazuri, ca nervul sa fie expus si de aici pot aparea grave probleme stomatologice.

Dintii sunt expusi la temperaturi variate

Atunci cand mananci ceva fierbinte si imediat dupa aceea bei o bautura rece, nu iti vei distruge neaparat dantura, insa aceasta va capata o sensibilitate pe care o vei resimti de fiecare data cand mananci.

Consumi bauturi care distrug smaltul dintilor

Exista cateva bauturi care distrug smaltul dintilor. Bauturile pentru sportivi, cele acidulate si vinul raman pe dinti mai mult timp si ajung sa erodeze smaltul. De exemplu, vinul are un nivel ridicat de aciditate si de aceea multi il servesc impreuna cu branzeturi pentru ca acestea mai atenueaza efectele provocate de aciditate.

Mananci bomboane gumate si caramele

Caramelele sau ursuletii gumati raman mult timp lipite de dinti. Aceste dulciuri patrund in canalele naturale ale dintilor si provoaca carii dentare. De fiecare data dupa ce mananci bomboane gumate spala-te pe dinti, foloseste ata dentara si clasteste bine gura.

Exagerezi cu procedurile de albire a dintilor

Folosirea exagerata a kit-urilor speciale pentru albirea dintilor poate dauna danturii. Procedurile de albire ajung sa distruga smaltul dintilor si sa provoace o sensibilitate a dintilor pe care nu o mai poti trata.

Deschizi diferite ambalaje cu dintii

De cate ori pana acum nu ti-ai folosit dintii ca sa deschizi o punga de chipsuri, sa rupi o eticheta sau sa iti rozi unghiile? In oricare dintre aceste situatii exista riscul ca un dinte sau mai multi sa crape.

Mananci fructe uscate

Fructele uscate se numara printre cei mai mari dusmani ai unei danturi sanatoase, din cauza ca se lipesc de dinti si sunt pline de zahar. Zaharul hraneste bacteriile care se formeaza in cavitatea bucala, provoaca respiratie urat mirositoare, placa dentara si afectiuni gingivale.

Mananci multe dulciuri

Cand iti doresti ca dantura ta sa fie cat mai sanatoasa, renunta la dulciuri. Desi este un sacrificiu destul de mare, atunci cand elimini alimentele dulci din dieta, nici bacteriile nu se vor mai dezvolta in gura. Bacteriile din cavitatea bucala distrug smaltul si provoaca aparitia cariilor.

Folosesti o periuta de dinti prea tare

Pentru periajul dintilor alege o periuta de dinti moale. Periutele prea tari ajung sa distruga smaltul dintilor si gingiile si provoaca o sensibilitate extrema la nivelul danturii.

Stresul iti distruge dintii

Atunci cand dormi cu dintii inclestati pe timpul noptii, iar ziua scrasnesti continuu din ei, inseamna ca lasi stresul sa iti distruga dantura. Stresul contribuie la distrugerea dintilor. Daca realizezi ca iti pui dantura in pericol cand esti stresat, ia o pauza si mediteaza cateva minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului