Festival Best

#weekend #best #film #festival #international #restul #tacere.valley #elah

In weekend la B-EST

Sambata

Prima zi din weekend incepe la ora 10:00 cu reluarile peliculelor Meduzot, I’m From Titov Veles si Once, pelicule aflate in competitia sectiunii de lungmetraje.

La ora 17:00 va avea loc proiectia peliculei romanesti Restul e Tacere, in regia lui Nae Cafanfil.

Restul e Tacere este, cel putin prin amploare si prin subiect, un film de referinta al cinematografiei noastre - o superproductie ce povesteste aventura celor care au realizat primul film de lung metraj romanesc.

Premii: Selectia Oficiala, Festivalul de Film de la Locarno 2007, Trofeul Martin & Rossi pentru Cel Mai Bun Scenariu al Anului, festivalul international de film de la Paris 1995, Trofeul Hartley & Merrill (premiul al doilea) - Los Angeles 1999

Ora 20:00 ne aduce premiera productiei In the Valley of Elah, regia Paul Haggis. Filmul, bazat pe fapte reale, prezinta povestea unui veteran al armatei americane, Hank, aflat in cautarea fiului sau soldat. Obligat sa accepte indiferenta autoritatilor militare, barbatul obtine ajutorul unei politiste, Emily Sanders. Celor doi li se mai alatura si mama baiatului, Joan. 

Premii: Premiul SIGNIS, Festivalul de Film de la Venetia , 2008 , Nominalizare Leul de Aur, Festivalul de Film de la Venetia, 2008, Nominalizare Cel Mai Bun Actor In Rol Principal - Tommy Lee Jones, Oscar 2008.

Duminica

Intre orele 10:00 si 13:00 va fi prezentata, in reluare, competitia scurtmetrajelor 1,2 si 3. La ora 13:00, festivalul va continua cu reluarea peliculei Restul e Tacere.

Sfarsitul zilei va veni cu festivitatea de premiere, ora 19:00, urmata de proiectia filmului castigator al Trofeului B-EST 2008.

Trofeul B-EST va fi inmanat marelui castigator de catre actorul Rutger Hauer, invitat de onoare al editiei de anul acesta.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer In the Valley of Elah

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele