Festival Best

#2008 #best #scurtmetraje #competitie

B-EST - Competita de scurtmetraje 3 si 4

Joi, 17 aprilie, s-a desfasura al doilea tur de forta (3 si 4) pentru competitia de scurtmetraje din cadrul Festivalului de Film International B-EST.

Nu am sa prezint toate scurtmetrajele aflate in competitie, asa ca o sa fac o mica selectie printre cele care mi-au captat atentia. Sa zicem ca acestea au fost mai pe gustul meu.

DMZ

Competitia a inceput cu scurtmetrajul finlandez DMZ, in regia lui Jouni Hokkanen. Zona neutra pe care o prezinta filmul DMZ (demilitarized zone) a fost creata datorita faptului ca atat Coreea de Sud, cat si Coreea de Nord au fost de acord, prin armistitiu , sa-si mute trupele 2 000 de metri inapoi de la linia frontului, creandu-se astfelt o zona-tampon de patru kilometri. Armistritiul nu a fost urmata niciodata de un tratat de pace , teoretic cele doua Coree sunt inca in razboi.

Save the World

Save the World a fost un filmulet foarte amuzant, in care personajul principal, Richard, un consultant in marketing, se hotaraste intr-o buna zi sa-si dea demisia, sa-si paraseasca prietena infidela, sa-si lase in urma familia indiferenta si sa se concentreze pe o sarcina mai importanta cum ar fi salvatul lumii, desi intr-un fel mai particular.

Fading Away

Fading Away este iarasi un filmulet care mi-a placut. Filmul prezinta modul prin care boala Alzheimer isi face aparitia si faptul ca poate aparea in cele mai neplacute situatii.

De cand s-au casatorit, cu patruzeci de ani in urma, Martha si Herbert au locuit impreuna in aceiasi casuta modesta. Martha incepe sa se poarte ciudat, intreaba mereu aceleasi intrebari. Herbert este ingrijorat. Martha sufera de dementa sau e doar imaginatia lui?

Trist! Mai ales sfarsitul, cand Herbert realizeaza care sunt probleme Marthei si decide ca azilul este cea mai bun alegere. Partea mai putin placuta este ca Marhta nu stie unde merge, de ce merge si… alaturi de cine.

Late/ Tarziu

Un film care m-a facut sa fiu cu ochii pe ceas a fost Late/ Tarziu. Un scurtmetraj romanesc, care prezinta o zi din viata unui jurnalist stangaci. Actiunea se petrece in jurul cazului profesorului Georgescu, un profesor acuzat de agresarea unuei eleve. Jurnalistul trebuie sa se intalneasca cu un fost coleg de liceu pentru a obtine un material cu domnul Georgescu.

Balastiera #186

Tot in categoria filmelor “ceasornice” intra si Balastiera #186. Margine de oras industrial. O balastiera parasita si locatarul ei solitar. Intr-o zi ca toate celelalte, in lumea lui goala de beton si fier, apare un strain. Aparent nimic nu se schimba. Dar nimic nu mai e la fel...

Daca ati ratat competitia scurtmetrajelor, nicio problema - duminica, intre orele 10:00 si 13:00 vor fi prezentate, in reluare, partile 1,2 si 3.

Aici puteti afla detalii despre programul complet al festivalului, filmele aflate in competitie, cat si despre juriu si premiile puse la bataie.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele