Bebelusi

# BabyNeeds.ro # leganat bebelus #bebelus

Leganatul copilului este vital pentru sanatatea emotionala – Cateva sfaturi de la BabyNeeds.ro

Daca ne gandim la faptul ca un bebelus a petrecut primele noua luni de viata in pantecul mamei, leganarea lui bebe este o modalitate fireasca de a recrea acel sentiment de siguranta si securitate. Bebelusii sunt, de obicei, leganati pentru a trece duios de la starea de veghe la somn, iar fiecare parinte stie cateva tehnici sigure de balansare - tehnica pusului pe picioare, leganat in brate, leganat pe umeri, leganat in balansoar, leganat in carucior.

Este inevitabil faptul ca intre 3 si 6 luni, copiii mici vor plange atunci cand ceva nu le convine, fie pentru a informa asupra unei nevoi – trebuie sa fie schimbati, le este foame, le este frig, prea cald sau hainele nu sunt confortabile. Pentru linistea tuturor, parintii trebuie sa inteleaga ca plansul este un raspuns biologic natural care poate fi ameliorat prin leganarea usoara a celui mic.

Plansul copiilor se calmeaza si ritmul cardiac se incetineste atunci cand acestia sunt preluati in bratele parintilor si plimbati pentru cateva minute. Numeroase cercetari demonstreaza ca leganarea unui bebe are o serie de beneficii fiziologice si emotionale.

Majoritatea copiilor incep sa se legene singuri intre 5 si 9 luni. Acest comportament continua in anii prescolari timpurii si, de obicei, scade dupa varsta de 3 ani. Unii copii ar putea continua sa se legene pentru a adormi sau vor suge un deget mare in anii prescolari. Nu va faceti griji ca acest comportament este prea copilaresc sau problematic.

Miscarea ritmica este uneori necesara pentru calmarea sistemului nervos central. Cei mici invata cum sa se linisteasca singuri, iar aceste initiative sunt realizari majore pentru copiii mici. De asemenea, ar putea insemna mai multe nopti odihnitoare pentru parinti. Un copil care se poate adormi singur daca se trezeste in timpul noptii este mai putin probabil sa trezeasca un parinte pentru ajutor.

Leganarea si alaptarea unui copil pentru a-l ajuta sa adoarma este raspunsul natural si imediat al parintilor la plansul bebelusului lor. De cele mai multe ori, este chiar recomandat. Cu toate acestea, devine o problema atunci cand acestea devin singurul mod in care bebelusul va adormi.

Se spune ca daca legeni un copil inainte de culcare pentru un timp indelungat, acesta va asocia ideea de somn cu leganatul. Orice asociere intre stimuli externi si somn pe care ar putea sa o formeze in primele cateva luni ale vietii este, in general, usor de demontat cu trecerea timpului, astfel daca leganarea se simte bine pentru copil, este indicat sa il leganati in continuare.

Recuzita de somn si adormirea celui mic

Exista cateva trucuri de asociere a unor obiecte de recuzita cu adormirea si somnul. Chiar si noi, ca adulti, avem nevoie de ceva care sa ne ajute sa adormim. Atunci cand aceste elemente de recuzita ajung sa conditioneze somnul bebelusului, putem considera ca exista o problema.

Daca bebelusul nu se culca bine noaptea, se trezeste frecvent sau se lupta in momentele de somn, poate ca este timpul sa incepeti sa invatati copilul sa adoarma pe cont propriu si fara recuzita de somn.

Pentru a crea un cocon de confort la adormire, echipa BabyNeeds.ro a pregatit trei recomandari de leagane care vor asigura linistea celui mic, cat si a parintilor:

Chipolino Leagan electric si balansoar Paradise pink ribbon bebe

Atat un balansoar, cat si un leagan electric, micul patut de la Chipolino vine cu 5 viteze pentru amplitudinea leganarii, 12 melodii pentru somn usor, mod de vibratii si poate gazdui bebelusi pana la 6 luni sau 9 kg. Ideal pentru controlul automat al leganatului, leaganul electric este o inventie cu patentul lui Mos Ene, astfel somnul este garantat.

Leagan Do Re Mi convertibil pentru copii Edu Play

Acest model de leagan poate fi convertit pentru diferite varste ale celui mic, fiind potrivit pana la 7 ani sau maxim 30 kg. Lungimea franghiei de sustinere este reglabila, este dotat cu protectii fata-spate si jucarii zornaitoare pentru divertisment. Ideal pentru un bebe aventuros, leaganul Edu Play DoReMi poate fi montat chiar si in casa.

Lionelo Fotoliu cu vibratii Zoe Blue

Fotoliul cu vibratii ajuta un bebe sa adoarma linistit multumita unor senzatii subtile care relaxeaza corpul. Este prevazut cu o bara de jucarii pentru divertisment, 5 melodii cu sunete din natura, iar mecanismul de vibratii este foarte silentios pentru a nu deranja copilul. Fotoliul este ideal pentru bebelusi cu greutate de pana la 12 ani si este disponibil in doua nuante – roz si albastru.

Somn usor, bebe mic

Alaturi de miscarea de leganare, parintii pot invata anumite tehnici suplimentare de interventie cand vine vorba de adormirea celui mic - interventia auditiva, tactila, vizuala si vestibulara. Este important ca un parinte sa invete cum sa stimuleze simturile unui bebe in mod corespunzator. Tehnicile includ a vorbi in tonuri linistitoare, aplicarea unui masaj bland, rotiri usoare si leganarea bebelusilor in brate in alinarea unui cantecel. Interactiunea sociala in timpul unui joc este la fel de importanta pentru linistea si pacea copilului la somn.

Pentru mai multe informatii despre cei mici, Blogul BabyNeeds.ro ofera articole periodice cu subiecte de parenting, ingrijirea bebelusilor si multe altele. Magazinul online este o resursa majora de articole pentru bebe, fiind una dintre destinatiile preferate ale parintilor pentru shopping de produse pentru copii.

  • www.babyneeds.ro
  • office@babyneeds.ro
  • 0726.817.023

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Top

Servicii pentru acasa

Cauta
in