Bebelusi

#consum miere #interdictie #miere #bebelusi # alimentatie bebelusi

De ce bebelusii nu au voie sa consume miere

Pentru dezvoltarea armonioasa, bebelusii trebuie protejati si au nevoie sa fie in siguranta. Un lucru important pentru parinti este sa stie exact ce alimente ii pot da si la ce varsta, si ce anume trebuie evitat. Sistemul digestiv al copilului, nefiind dezvoltat complet, nu poate procesa unele alimente, printre care si mierea.

Se pune intrebarea de ce nu pot bebelusi sa consume miere, aceasta fiind atat de benefica pentru sanatate. Raspusnul este - din cauza bacteriilor pe care mierea le poate contine si sistemul digestiv imatur al bebelusului.

Acest indulcitor natural este plin de beneficii pentru sanatate, fiind in mod natural o alegere perfecta, dar nu si pentru cei mici. De fapt, sugarii sub un an nu au voie sa consume absolut deloc miere de albine.

Hai sa vedem de ce au bebelusii aceasta interdictie la miere.

Care este problema cu mierea de albine

Principalul motiv pentru care mierea poate fi periculoasa pentru copiii cu varsta sub un an consta intr-un anumit tip de bacterii numite clostridiu. Cunoscut pentru faptul ca rezista in praf si pamant, clostridiul are puterea de a contamina mierea de albine. In cazurile in care reuseste acest lucru, mierea de albine devine periculoasa pentru sistemul digestiv al bebelusului, deoarece acesta nu este suficient de puternic si de bine pregatit pentru a se proteja de bacterii.

Cum afecteaza clostridiul bebelusii

Aceasta bacterie poate provoca botulism infantil cu rezultate foarte grave. Simptomele tipice ale acestui tip de intoxicatie alimentara includ suptul slab, letargia, plansul slab, constipatia si scaderea tonusului muscular.

Cum reactioneaza sistemul digestiva al bebelusului infestat cu clostridiu

Motivul principal pentru care sugarii nu pot face fata bacteriilor clostridiu, in timp ce adultii nu au aceasta problema, este imaturitatea sistemului digestiv. In primul an de viata, sistemul digestiv al unui bebelus se afla inca in proces de dezvoltare. Cu toate ca organismul unui adult este capabil sa inlature bacteriile din corp inainte ca acestea sa aiba timp sa provoace daune, organismul copilului mic este inca insuficient pregatit pentru a putea face acest lucru.

In concluzie, pentru a-l proteja pe cel mic, este important ca parintii sa evite sa hraneasca bebelusul cu orice miere de albine. Inainte de a o administra unui copil cu varsta sub un an, parintii ar trebui sa verifice eticheta foarte bine pentru a se asigura ca nu este nici un pericol. Chiar si asa, sansele ca mierea sa nu fie contaminata, chiar daca sunt mici, inca sunt prezente, deci riscul poate exista. Motiv pentru care specialistii recomanda ca parintii sa nu administreze deloc miere copiilor sub un an.

Alimente mai bune pentru a hrani copilul mic

In timp ce toate formele de miere nu au ce cauta pe masa copilului pana la varsta de un an, exista o multime de alte alimente nutritive, dulci si sigure care se pot consuma de bebelusi. Acestea pot fi fructele dulci, cum ar fi strugurii, bananele, kaki, etc, sau chiar unele legume ca morcovii sau dovleacul de placinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului